ΓΔ: 900.53 0.34% Τζίρος: 26.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:29:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Μαζεύει τις απώλειες του το Χρηματιστήριο, μεικτή εικόνα για τράπεζες

Πλησιάζει το επίπεδο των 740 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με στήριξη από τη μετοχή του ΟΤΕ (1,24%), ενώ περιορίζονται οι απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές.

Διαθέσεις αντίδρασης σημειώνονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να έχει «μαζέψει» σημαντικά τις αρχικές του απώλειες, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι τραπεζικές μετοχές. 

Το ΧΑ ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση δεχόμενο ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις, ενώ ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά πλέον σημειώνεται προσπάθεια να μη χαθεί το ψυχολογικό φράγμα των 730 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Σημαντικός παράγοντας για το «γύρισμα» κυρίως των τραπεζικών μετοχών μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός ότι ο επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρια, χαρακτήρισε ως «ακραία» την προηγούμενη εκτίμησή του ότι τα «κόκκινα» δάνεια της πανδημίας μπορεί να φθάσουν το 1,4 τρισ. ευρώ.

Στις 12.25 μμ ο Γενικός Δείκτης 0,56% στις 739,31 μονάδες, ενώ έφθασε να αποδυναμώνεται 2,26%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στο επίπεδο των 39,82 εκατ. ευρώ. 

Θετική στροφή για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς ενισχύεται 0,16%, ενώ είχε σημειώσει απώλειες 4,5%, με τη με τη μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται 0,44%, την Eurboank να υποχωρεί 0,77%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 1,55%, ενώ στο -1,2% διαμορφώνεται η Τρ. Πειραιώς

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,52%. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 70 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν πέραν της μετοχής της Εθνικής, ο ΟΤΕ (+1,24%) και Τέρνα Ενεργειακή (0,72%), ενώ μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-4,6%), της Τιτάν (-2,23%) και Viohalco (-2,4%).
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια να διασπάσει το όριο των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Συνεχίζει να βρίσκεται σε θετική πορεία η χρηματιστηριακή αγορά μετά το ανοδικό ράλι των 10 τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 7,7%. Στήριγμα για ανοδική κίνηση προσφέρουν και σήμερα οι τράπεζες.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο, επιστροφή κοντά στις 900 μονάδες

Οι τράπεζες ηγήθηκαν της σημερινής ανόδου, μετά τα καλά νέα για stress test και αναβαλλόμενο φόρο. Στήριξη στο επενδυτικό κλίμα και από τη νέα πτώση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων σε ιστορικό χαμηλό.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες σπάει το φράγμα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά καθώς ο τραπεζικός κλάδος που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένος κατά 3,79% συνεχίζει να ενισχύεται από τα θετικά νέα για αναβαλλόμενο φόρο και το αποτέλεσμα των stress tests.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.