ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Μαζεύει τις απώλειες του το Χρηματιστήριο, μεικτή εικόνα για τράπεζες

Πλησιάζει το επίπεδο των 740 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με στήριξη από τη μετοχή του ΟΤΕ (1,24%), ενώ περιορίζονται οι απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές.

Διαθέσεις αντίδρασης σημειώνονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να έχει «μαζέψει» σημαντικά τις αρχικές του απώλειες, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι τραπεζικές μετοχές. 

Το ΧΑ ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση δεχόμενο ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις, ενώ ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά πλέον σημειώνεται προσπάθεια να μη χαθεί το ψυχολογικό φράγμα των 730 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Σημαντικός παράγοντας για το «γύρισμα» κυρίως των τραπεζικών μετοχών μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός ότι ο επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρια, χαρακτήρισε ως «ακραία» την προηγούμενη εκτίμησή του ότι τα «κόκκινα» δάνεια της πανδημίας μπορεί να φθάσουν το 1,4 τρισ. ευρώ.

Στις 12.25 μμ ο Γενικός Δείκτης 0,56% στις 739,31 μονάδες, ενώ έφθασε να αποδυναμώνεται 2,26%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στο επίπεδο των 39,82 εκατ. ευρώ. 

Θετική στροφή για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς ενισχύεται 0,16%, ενώ είχε σημειώσει απώλειες 4,5%, με τη με τη μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται 0,44%, την Eurboank να υποχωρεί 0,77%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 1,55%, ενώ στο -1,2% διαμορφώνεται η Τρ. Πειραιώς

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,52%. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 70 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν πέραν της μετοχής της Εθνικής, ο ΟΤΕ (+1,24%) και Τέρνα Ενεργειακή (0,72%), ενώ μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-4,6%), της Τιτάν (-2,23%) και Viohalco (-2,4%).
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική άνοδος στο Χρηματιστήριο με προσδοκίες για τον τουρισμό

Με αυξημένη αξία συναλλαγών και διάχυση της ανόδου στην πλειονότητα των τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης πλησίασε τις 790 μονάδες στον απόηχο των πληροφοριών για επανεκκίνηση του τουρισμού τον Μάιο.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, σε επαφή με τις 780 μον. ο ΓΔ

Θετική η εικόνα για σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Stock Market, metoxes, xrhmatisthrio, Athens Stock Exchange
ΑΓΟΡΕΣ

Χάνει το κέρδη του ο Γ. Δείκτης παρά την υψηλή πτήση της Aegean

Οι προσδοκίες για τον τουρισμό οδηγούν σήμερα κατά 11,5% υψηλότερα την μετοχή της Aegean αλλά η αγορά παραμένει αρκετά αδύναμη και έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των ενδοσυνεδριακών κερδών που είχαν φτάσει το 1,60%.