ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Με τραπεζικό ράλι εκτινάσσεται πάνω από τις 750 μον. ο Δείκτης

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Γενικός Δείκτης επιστρέφοντας από το αρνητικό έδαφος που κινούνταν εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων. Στο 6,62% η άνοδος του τραπεζικού δείκτη.

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές που καταγράφουν κέρδη 6,62%, η χρηματιστηριακή αγορά μετά το ιδιαίτερα αρνητικό ξεκίνημα όπου οι απώλειες του Γενικού Δείκτη έφτασαν το 2,35%, ξεπέρασε το φράγμα των 750 μονάδων διευρύνοντας τα κέρδη της.

O Γενικός Δείκτης στις 16:24, διαμορφώνεται στις 755,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,58%.  Κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 726,02 μονάδες (-2,35%) και υψηλότερη στις 752,31 μονάδες (+1,19%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 86,43 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,50%. 

Η αντιστροφή των τάσεων αρχικά στις τραπεζικές μετοχές και κατόπιν σε αρκετούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέφθασε μετά και τη συνέντευξη του επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία, ο οποίος χαρακτήρισε ως «ακραία» προηγούμενη εκτίμησή του ότι τα νέα «κόκκινα» δάνεια λόγω της πανδημίας μπορεί να φθάσουν το επίπεδο των 1,4 τρισ. ευρώ. 

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ενρία δεν έδωσε μία νέα πρόβλεψη, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία για τα δάνεια που βρίσκονται σε αναστολή, καθίσταται σαφές ότι ο SSM δεν είναι πλέον τόσο απαισιόδοξος όσο το προηγούμενο φθινόπωρο, γεγονός το οποίο αντέστρεψε πλήρως το κλίμα και για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Αποτέλεσμα οι τραπεζικές μετοχές να είναι αυτές που σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 6,20%. Κέρδη 7,99% για τη μετοχή της Alpha Bank, με τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας να ενισχύεται 8,45%, την Eurobank να εμφανίζει κέρδη 4,01%, ενώ στο +3,98% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

«Απόρθητες» και σήμερα οι 900 μον., γύρισαν στο «μείον» οι τράπεζες

Εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να βρει τα «καύσιμα» που χρειαζόταν για να σπάσει το φράγμα των 900 μονάδων. Έχασαν όλα τα κέρδη την τελευταία ώρα οι τράπεζες.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Πλησιάζει πάλι τις 900 μονάδες ο Δείκτης, συνεχή τα ρεκόρ στα ομόλογα

Επανήλθαν σε άνοδο, αλλά χωρίς μεγάλη ορμή, οι τραπεζικές μετοχές και ο Δείκτης δίνει τη «μάχη» για τις 900 μονάδες. Στο 0,544% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Τι λέει η Citi για τις αποτιμήσεις.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Με στήριγμα τις τράπεζες επιχειρεί να διασπάσει τις 900 μονάδες ο ΓΔ

Μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις που προήλθαν από το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν και δίνουν στήριξη στην αγορά στην προσπάθεια να σπάσει και σήμερα το φράγμα των 900 μονάδων.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Δύσκολες» για τον Δείκτη οι 900 μον. καθώς έχασαν έδαφος οι τράπεζες

Δύο φορές στη συνεδρίαση ο Δείκτης «πάτησε» τις 900 μονάδες αλλά οι πωλητές πήραν τον έλεγχο της συνεδρίασης την τελευταία μιάμιση ώρα και τον οδήγησαν 0,25% χαμηλότερα στις 895,19 μονάδες. Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες.