ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Διαθέσεις σταθεροποίησης για το Χρηματιστήριο με στήριξη από ΔΕΗ

Υπεραπόδοση για τη μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, με τον Γενικό Δείκτη να ανακτά το ψυχολογικό επίπεδο των 750 μονάδων.

Σαφείς αντιστάσεις «βγάζει» το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κατορθώνει να περιορίσει σημαντικά τις αρχικές του απώλειες, ενώ ενδοσυνεδριακά εμφάνισε και μικρή άνοδο. Η αντιστροφή τάσεων εμφανίστηκε αφού πρώτα ο Δείκτης έχασε, ενδοσυνεδριακά, και το στήριγμα των 750 μονάδων. 

Στήριξη προσφέρει η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, ενώ σε πολύ καλή πορεία κινείται και η μετοχή της Mytilineos καθώς ενισχύεται 2,36%. 

Ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει οριακή πτώση 0,01% στις 754,21 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 29,74 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,21%, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη που φθάνουν στο 0,33%. Ανοδικά κινούνται 57 μετοχές, 40 εμφανίζουν πτώση και 14 διατηρούνται αμετάβλητες. 

Περιορισμός απωλειών και για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος υποχωρεί 1,35%, ενώ είχε φθάσει να σημειώνει απώλειες που ξεπερνούσαν το 3%. Στο -1,98% ο τίτλος της Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,49%, την Eurobank να αποδυναμώνεται 1,17% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,65% χαμηλότερα. 

Σαφώς η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση για την Αττική και τις ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι έχουν προτείνει το λεκανοπέδιο να ενταχθεί στις επονομαζόμενες «κόκκινες» περιοχές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο σκληρό lockdown, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και σαφώς εκ νέου κλείσιμο του λιανεμπορίου και επιστροφή το πιθανότερο της μεθόδου του click away. Πρόκειται για μια προοπτική που έχει μεγάλες πιθανότητες να πλήξει τόσο τον κλάδο όσο και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ