ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικό ξέσπασμα για το Χρηματιστήριο, στο +4% οι τραπεζικές μετοχές

Σαφής στήριξη από τη Coca-Cola για τον Γενικό Δείκτη με κέρδη που φθάνουν στο 3,7%, με την αξία των συναλλαγών να «φουσκώνει» λόγω και «πακέτου» αξίας 14,4 εκατ. της ΓΕΚ Τέρνα.

Απόλυτα ταυτισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 768 μονάδων και τις τραπεζικές μετοχές να ξεκινούν τη σταδιακή κάλυψη των υψηλών απωλειών που σημείωσαν κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ευρωπαϊκές αγορές και Wall Street ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο με ιδιαίτερα θετικές διαθέσεις, κάτι που δεν ισχύει για το ΧΑ, καθώς στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του μήνα, υπήρξε κάτι παραπάνω από υποτονικό κλίμα.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 2,5% στις 768,52 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών, όμως, να μην είναι και τόσο «επιθετική» και να φθάνει στα 32,60 εκατ. ευρώ, βοηθούμενη και από «πακέτο» ύψους 14,4 εκατ. ευρώ για το 1,93% της ΓΕΚ Τέρνα (+4,45%). 

Άνοδος 2,81% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 1,67%. Εκ των 104 μετοχών που εμφανίζουν κινήσεις οι 73 κινούνται ανοδικά, 17 πτωτικά και 14 παραμένουν αμετάβλητες. 

Στροφή σε κερδοφόρα πορεία για τον τραπεζικό δείκτη με άνοδο 4%, με τη μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται 4,9%, τη Eurobank να έχει κέρδη 2,68%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει άνοδο 4,92%, ενώ στο +2,58% βρίσκεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. 

Κέρδη για το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης με την Coca-Cola να παρέχει σαφή στήριξη στην αγορά, καθώς ενισχύεται 3,7%, ενώ στο +4,2% βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ και άνω του 3,1% η μετοχή του ΟΤΕ. 

Η ελληνική αγορά η οποία έχει μείνει αρκετά πίσω από τα διεθνή χρηματιστήρια προσπαθεί να βρει εκ νέου τον βηματισμό της, μετά από έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιανουάριο και εν των μέσω έντονων ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας. Η επιβολή πιο αυστηρού lockdown στην Αττική, περιοχή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας, σαφώς δημιουργεί αρκετά προβλήματα και επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόρους ότι η ύφεση για το 2020 θα είναι αρκετά υψηλότερη από τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ