ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική κίνηση για το ΧΑ με βασικό στόχο για ΓΔ τις 780 μονάδες

Υπεραπόδοση για τη μετοχή της Alpha Bank με κέρδη που ξεπερνούν 5%, ενώ σημαντική είναι η άνοδος σχεδόν για το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στην ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να έχει κατακτήσει, ήδη, το επίπεδο - αντίστασης των 775 μονάδων και να καταβάλει προσπάθεια ώστε να κινηθεί υψηλότερα, με πρώτον στόχο τις 780 μονάδες και με στήριξη από τις τραπεζικές μετοχές αλλά και αρκετούς ακόμη τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις με διακύμανση εντός ιδιαίτερα περιορισμένης κλίμακας, το ΧΑ μοιάζει αποφασισμένο να αφήσει πίσω του το «άτονο» κλίμα, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει κέρδη 1,38% στις 775,16 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 13,37 εκατ. ευρώ και να παραμένει σε μέτρια επίπεδα.

Κέρδη 1,43% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 1,04%, ενώ εκ των μετοχών που εμφανίζουν πράξεις οι 68 σημειώνουν κέρδη, 25υποχωρούν και 12 παραμένουν αμετάβλητες. 

Καλή, εκ νέου, η εικόνα για τον τραπεζικό δείκτη με άνοδο 2,37%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 5,13%, την Eurobank να έχει κέρδη 1,02%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 1,74% υψηλότερα, ενώ στο +2,47% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Μόλις δύο μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν απώλειες, αυτές των Jumbo (-0,66%) και ΟΛΠ (-0,11%), ενώ σαφή στήριξη στην αγορά προσφέρουν οι τίτλοι των Coca - Cola (+1,61%), Ελλάκτωρ (+3,95%) και ΟΠΑΠ (1,42%).

Οι επενδυτές υποδέχονται με θετική διάθεση τις σημερινές ανακοινώσεις του υπ. Οικονομικών, ο οποίος προχώρησε σε εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα, σε μία κίνηση που φαίνεται ότι ανακουφίζει ελαφρώς την αγορά, με δεδομένο ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα θα έχουν αρνητικές συνέπειες για την οικονομική δραστηριότητα. Άλλωστε ο κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι το κόστος της πανδημίας σε μηνιαία βάση υπολογίζεται σε 2,4 δισ. ευρώ το μήνα, δηλαδή είναι υψηλότερο σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ