ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Πιέσεις για το Χρηματιστήριο φέρνει η ανησυχία αυστηρότερου lockdown

Σε τροχιά απωλειών η ελληνική αγορά, εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για το επίπεδο «αυστηρότητας» των μέτρων που θα ισχύσουν στην Αττική.

Επιστροφή σε πτωτική πορεία για το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από την καλή, τουλάχιστον σε επίπεδο ανόδου, χθεσινή συνεδρίαση, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική, περιοχή στην οποία συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο  μέρος της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 771,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,89%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,07 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 36 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,05%.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο κινήθηκε με θετικό πρόσημο, αλλά η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί. Οι επιφυλάξεις των επενδυτών διατηρούνται σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία, καθώς έχουμε εισέλθει σε μία κρίσιμη εβδομάδα στο τέλος της οποίας θα αποφασιστεί αν θα αυξηθούν εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα φτάνοντας στα όρια ενός γενικού lockdown τύπου Μαρτίου 2020.

Πάντως οι ανακοινώσεις νέων μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τα απαραίτητα δημοσιονομικά και ταμειακά περιθώρια για να υποστηριχθεί η οικονομία σε αυτή τη φάση της κρίσης. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+1,50%), της Lamda Development (+1,44%) και της Ελλάκτωρ (+0,75%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-2,58%), του ΟΠΑΠ (-1,85%), της Eurobank (-1,74%) και της Τιτάν (-1,64%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+0,44%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,22%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των προσωπικών Προϊόντων (-2,52%) και των Ταξιδιών (-1,71%).
   
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία (κ) +9,40%, και Minerva +5,98% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Minerva -9,145 και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -6,52%

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και την ανοδική πορεία των βαριών χαρτιών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.