ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimatistirio, metoxes, wall street
Φωτο: Pixabay

Διεύρυνση απωλειών για το Χρηματιστήριο με τις τράπεζες στο -3%

Οι ανησυχίες για επιβολή πιο σκληρού lockdown με σχεδόν πλήρη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική, οδηγεί χαμηλότερα από τις 770 μονάδες τον Γεν. Δείκτη.

Ενισχύονται οι πιέσεις για την ελληνική αγορά, καθώς επανέρχεται στο προσκήνιο η επιβολή πιο αυστηρού lockdown για την Αττική, γεγονός που μπορεί να σημάνει πλήρη διακοπή της δραστηριότητας και για το λιανικό εμπόριο. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες όμως το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανίσει πολύ καλή πορεία, κατακτώντας νέα ιστορικά υψηλά. 

Τις υψηλότερες απώλειες δέχονται οι τραπεζικές μετοχές καθώς ένα πιο σκληρό lockdown θα πλήξει περαιτέρω την οικονομία, δημιουργώντας συνθήκες που θα καθυστερήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας και φυσικά επηρεάζουν αρνητικά κλάδους που είναι στενά συνδεδεμένοι με τον οικονομικό κύκλο. Παράλληλα η επιστροφή αυτών των ανησυχιών ανακόπτει τη διάθεση, τουλάχιστον όπως καταγράφηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, της αγοράς να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα και πιθανώς να κατακτήσει το επίπεδο ακόμη και των 780 μονάδων. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,31% στις 767,32μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα και να φθάνει στα 15,07 εκατ. ευρώ. 

Στο 1,6% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κατά 0,73% χαμηλότερα κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. Από τις μετοχές που εμφανίζουν συναλλαγές έχουν άνοδο, κινούνται πτωτικά, ενώ παραμένουν αμετάβλητες. 

Απώλειες 3,09% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να υποχωρεί 2,84%, την Eurobank να σημειώνει πτώση 3,51%, την Εθνική Τράπεζα να έχει απώλειες 2,7%, ενώ στο 3,11% διαμορφώνονται οι απώλειες για την Τράπεζα Πειραιώς

Ελάχιστες είναι οι μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση που εμφανίζουν κέρδη, με τα ΕΛΠΕ να έχουν άνοδο 1,1%, τη Lamda να ενισχύεται 0,48%, ενώ στο +0,17% βρίσκεται η Motor Oil, ενώ κέρδη 0,14% εμφανίζει η Τερνα Ενεργειακή.  Πέραν των τραπεζών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν Jumbo (-2,7%), ΕΧΑΕ (-2,2%), ΟΠΑΠ (-2%).


 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ