ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimastirio, agores, xa, metoxes
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Πτωτική τροχιά για το Χρηματιστήριο με επιλεκτικές ρευστοποιήσεις

Χαμηλότερα κινούνται μετοχές που είχαν «τρέξει» σε προηγούμενες συνεδριάσεις, όπως αυτή της ΔΕΗ στο -3%, ενώ η αγορά δέχεται στήριξη από την Coca-Cola HBC στο +1,5%.

Πτωτική πορεία ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των 780 μονάδων, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κυρίως στον γερμανικό DAX 30, εν τω μέσω ανησυχιών για την πορεία διεθνούς οικονομίας και πληθωρισμού. 

Ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει πτώση 0,25% στις 780,07 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 9,77 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 36πτωτικά και έξι παραμένουν αμετάβλητες. Στο -0,09% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ήπιες απώλειες % εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Η αγορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων προσπάθησε να κινηθεί υψηλότερα, όμως, δεν τα έχει καταφέρει, δείχνοντας σημάδια κόπωσης και εν απουσία κάποιου καταλύτη που θα μπορούσε να την οδηγήσει υψηλότερα. Την ίδια ώρα η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει με το lockdown και το κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι παράτασή του εντείνει τον δισταγμό των επενδυτών να προχωρήσουν σε «επιθετικές» κινήσεις είτε αυτές αφορούν αγορά είτε πώληση μετοχών. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η θετική πορεία της Coca-Cola HBC (+1,52%) είναι φανερό ότι βοηθά ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη πτώση στην αγορά, ενώ αντίθετα πτωτική πορεία ακολουθούν μετοχές οι οποίες είχαν «τρέξει» αρκετά το προηγούμενο διάστημα, όπως αυτή της ΔΕΗ (-3,33%). 

Ήπια πτωτική κίνηση για τον τραπεζικό δείκτη στο -0,54%, με την Alpha Bank να αποδυναμώνεται 0,73%, μετά την πολύ καλή πορεία της χθες λόγω της συμφωνίας για το project Galaxy και την Cepal Holdings, την Eurobank να έχει οριακή άνοδο 0,07%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,3%, ενώ στο -1,46% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Ιντεάλ (κ) +3,31% και Minerva +3,26%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Νάκας -8,95% και ΓΕΚΕ -2,44%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Είσοδος στον Μάρτιο με ράλι στο ΧΑ, εκτίναξη της μετοχής της Alpha

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα ομόλογα και οι θετικές ειδήσεις για τον τουρισμό έφεραν τον Γενικό Δείκτη πάνω από το όριο των 800 μονάδων με την αξία των συναλλαγών να αυξάνεται κοντά στα 73 εκατ. ευρώ.