ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
Φωτο: Pixabay

Ισχυρή πίεση στις τεχνολογικές μετοχές, ανεβαίνει η απόδοση των 10ετών

Θα αργήσει να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία και η Fed θα διατηρήσει αρκετά ακόμη τη χαλαρή νομισματική πολιτική, δηλώνει ο Τζερόμ Πάουλ.

Σημαντικές απώλειες σημειώνουν κατά τη σημερινή ημέρα οι αμερικάνικες μετοχές με τον τεχνολογικό δείκτη του Nasdaq να υποχωρεί σε χαμηλά ενός μήνα.

Οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία του προέδρου της Fed, Τζέρομ Πάουελ ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας. Επιπλέον, ανοδικές εξακολουθούν να είναι οι τάσεις στην απόδοση του ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου, καθώς η τιμή του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,35%.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,31% στις 31.479 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,27% χαμηλότερα στις 13.361 μονάδες, ενώ ο S&P500 σημειώνει πτώση 0,28% στις 3.865 μονάδες.

Ο Τζέρομ Πάουελ υπογράμμισε  ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παραμένει «άνιση και πολύ μακριά ακόμα», ενώ η κεντρική τράπεζα θα αργήσει αρκετά ακόμη να εξετάσει αλλαγή της διευκολυντικής πολιτικής της.

Ο επικεφαλής της Fed εμφανίστηκε στην Επιτροπή για πρώτη φορά από τότε που οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τον Λευκό Οίκο και τον έλεγχο και του Κογκρέσου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla σημειώνει απώλειες 3,34 %, καθώς το Bitcoin βρέθηκε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, εντός της ημέρας. Η Tesla είχε αποκαλύψει τον προηγούμενο μήνα ότι είχε αγοράσει $1,5 δισ. από το κρυπτονόμισμα, ωστόσο οι επενδυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους, λόγω της αστάθειας που καταγράφει.

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε τη χαμηλότερη επίδοση του μήνα σήμερα, ενώ επτά μετοχές του δείκτη  S&P 500 έχουν αρνητικό πρόσημο.

Η Home Depot υποχώρησε 3,55% μετά την αδυναμία της εταιρείας να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι καταναλωτικές δαπάνες φέτος.

Η Occidental Petroleum σημείωσε απώλειες 1,5% αφού η εταιρεία πετρελαίου σημείωσε απώλειες μεγαλύτερες του αναμενόμενου το τέταρτο τρίμηνο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του δολαρίου, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,214 δολ./ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Εύθραυστη ισορροπία στις αγορές: Τεχνολογία και Bitcoin στο επίκεντρο

Οι αγορές παλεύουν να κρατήσουν ισορροπία καθώς η μεταβλητότητα αυξάνεται και οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση σε κλίμα αβεβαιότητας. Απώλειες 0,81% για τον Γενικό Δείκτη και σε παρόμοια επίπεδα για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
MARKET MAKER

Στα ύψη ο φόβος, έσπασαν margins και τι λένε για ΔΕΗ, Motor Oil και Intralot

Οι χρηματιστές φοβούνται πως αν συνεχιστεί και σήμερα η πίεση, ίσως δούμε μεγάλες πληγές να ανοίγουν στα χαρτοφυλάκια, ειδικά στα μοχλευμένα. Εντονη ανησυχία επικρατεί και στη Wall Street με τον δείκτη φόβου να είναι στα ύψη.
Bear Market Αγορές Πτώση
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλες απώλειες στις αγορές, ανησυχία για τις αποτιμήσεις στην τεχνολογία

Ισχυρότατες πιέσεις στο ΧΑ με -1,82%. Έντονη ανησυχία στις διεθνείς αγορές. Μεγάλες απώλειες στη Φρανκφούρτη και διάχυτη ανησυχία για τις αποτιμήσεις στην τεχνολογία. Βαρυσήμαντη προειδοποίηση του CEO της Google για τις επιπτώσεις.
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ώθηση από την αναβάθμιση, «βαρίδι» το διεθνές κλίμα

Η αναβάθμιση της Fitch ενισχύει τη δυναμική του ΧΑ, όμως οι ανησυχίες για τη FED και ο κίνδυνος διόρθωσης των διεθνών αγορών δοκιμάζουν την ανοδική τάση. Σήμερα «κληρώνει» για ΕΧΑΕ, την Τετάρτη το Investor Day της ΔΕΗ.
Wall Street, Metoxes, Agores
ΔΙΕΘΝΗ

Οι δείκτες της Wall Street άνοιξαν τις συναλλαγές σε επίπεδα ρεκόρ

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple ξεπέρασε τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. Χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τα τελευταία μοντέλα iPhone, η Apple γίνεται η τρίτη αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που ξεπερνά αυτό το όριο.