ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βγήκαν αγοραστές στη Νέα Υόρκη, μικτά πρόσημα για τους δείκτες

Μόνο ο Nasdaq έκλεισε με πτώση, αλλά περιόρισέ αρκετά τις απώλειες. Θα αργήσει η οικονομική ανάκαμψη, προβλέπει ο διοικητής της Fed. Ψηλά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Περιόρισαν τις απώλειες οι δείκτες στη Wall Street και κυρίως ο Nasdaq,  καθώς εμφανίστηκαν αγοραστές πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι η διατήρηση του επιτοκίου των 10ετών ομολόγων σε υψηλά επίπεδα δημιουργεί προβληματισμό για τις αποτιμήσεις των μετοχών.

Στο κλείσιμο μιας συνεδρίασης με αυξημένη μεταβλητότητα, κέρδη καταγράφηκαν στους κλάδους του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών και απώλειες στους κλάδους των καταναλωτικών αγαθών, της τεχνολογίας και της υγείας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,05% στις 31.537 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,5% χαμηλότερα στις 13.465 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειές που σημείωσε εντός τις ημέρας, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 3.881 μονάδες.

Οι επενδυτές είχαν σήμερα στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία του προέδρου της Fed, Τζέρομ Πάουελ ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας. Ο Τζερόμ Πάουελ υπογράμμισε  ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παραμένει «άνιση και πολύ μακριά ακόμα», ενώ η κεντρική τράπεζα θα αργήσει αρκετά ακόμη να εξετάσει αλλαγή της διευκολυντικής πολιτικής της. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Fed εμφανίστηκε στην Επιτροπή για πρώτη φορά από τότε που οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τον Λευκό Οίκο και τον έλεγχο και του Κογκρέσου.

Παράλληλα η γιγαντιαία δαπάνη ύψους 1,9 τρισεκ. δολαρίων, η οποία έχει έχει εγκριθεί από τη Γερουσία σε συνδυασμό με την πτωτική πορεία των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και τους γρήγορους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος φαίνεται ότι λειτουργούν σαν αχτίδα αισιοδοξίας για τους επενδυτές.

Οι μετοχές των Apple, Amazon, Alphabet, και Facebook κινήθηκαν ανοδικά, με την τελευταία να έχει κέρδη 2% μετά τον συμβιβασμό με την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+3,7%) και της Visa  (+2,1%), ενώ στον S&P 500 εντυπωσιακά κινήθηκε η Cimarex Energy (10,03%),

Η μετοχή της Churchill Capital υποχώρησε 38,45% αφού επιβεβαίωσε την φήμη ότι θα συγχωνευθεί με την Lucid Motors.

Η Home Depot υποχώρησε 3,12% μετά την αδυναμία της εταιρείας να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι καταναλωτικές δαπάνες φέτος.

Τέλος, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παρέμεινε σε υψηλό έτους, στο 1,36%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,2151 δολ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ