ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Κέρδη για το Χρηματιστήριο με το lockdown να παραμένει στο επίκεντρο

Νέα προσπάθεια για την ελληνική αγορά να κινηθεί ανοδικά και τον Γενικό Δείκτη να επιστρέψει σε επίπεδα υψηλότερα των 780 μονάδων, με παράγοντα ανησυχίας την πιθανή παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Με... φόρα ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 780 μονάδων, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται και οι περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το τελευταίο διάστημα η αγορά έχει, πάντως, την τάση να εμφανίζεται έτοιμη στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα και να κατακτήσει εκ νέου επίπεδα άνω των 780 μονάδων, αλλά τελικά χάνει την ορμή της και είτε περιορίζει σημαντικά τα κέρδη της είτε τα «σβήνει» και  καταλήγει σε αρνητικό κλείσιμο. Σημείο - κλειδί, πιθανώς, να αποτελέσουν οι τελικές αποφάσεις για παράταση ή όχι του lockdown, με τις ενδείξεις, πάντως, να δείχνουν ότι αυτό θα επεκταθεί, με δεδομένη και την αρνητική εικόνα που συνεχίζει να εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο κυρίως στην Αττική.

O Γενικός Δείκτης  διαμορφώνεται στις 782,51 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,16%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 4,43 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 0,4%. Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 15 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,68%), της Lamda Development (+1,68%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,15%), της Σαράντης (+1,14%) και του ΟΤΕ (+1,07%). Αντιθέτως πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Τιτάν (-0,57%).

'Ανοδο καταγράφουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+9,95%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+1,28%)..

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Medicon +9,94% και Μύλοι Κεπενού +9,47%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:ΙΑΣΩ -6,03% και Audiovisual -4,44% Κτήμα Λαζαρίδη -2,18%

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».