ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική κίνηση στο ΧΑ με προσδοκίες για επανεκκίνηση του τουρισμού

Κοντά στις 785 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με κέρδη για τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σημαντική άνοδος για τη μετοχή της Aegean μετά τις αναφορές για μεγάλη αύξηση κρατήσεων από Βρετανία.

Διευρύνει τα κέρδη του το ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να πλησιάζει το επίπεδο των 785 μονάδων και την άνοδο να διαχέεται σε όλο το ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ θετική είναι η πορεία που ακολουθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση.

Όλα δείχνουν ότι η αγορά δεν έχει «τρομάξει» από το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και την αβεβαιότητα που υπάρχει για το εάν θα υπάρξει επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου στις 8 Μαρτίου. Παράγοντα στήριξης αποτελεί η προοπτική καλύτερης πορείας του τουρισμού, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών «Times» η Ελλάδα μπορεί να ανοίξει τα σύνορα για τους Βρετανούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για άνοιγμα των συνόρων για ταξίδια διακοπών από τις 17 Μαΐου έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,23% στις 783,02 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στο επίπεδο των 12,7 εκατ. ευρώ. Κέρδη 1,36% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και άνοδος 0,58% για τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης. Ανοδικά κινούνται 62 μετοχές, 19 εμφανίζουν απώλειες, ενώ 15 παραμένουν αμετάβλητες. 

Στο πράσινο το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης με σημαντική άνοδο για τη μετοχή της Aegean (+2,78%), που ευνοείται από τις θετικές προδοκίες για τον τουρισμό, τη ΔΕΗ να εμφανίζει κέρδη 2,23%, την Coca-Cola HBC να βρίσκεται στο +1,25%, ενώ άνοδο που ξεπερνά το 2% σημειώνουν οι μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. 

Θετική η εικόνα και για τον τραπεζικό δείκτη στο +1,9%, με την Alpha Bank να έχει άνοδο 0,87%, την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 1,3%, την Eurobank να κινείται 1,7% υψηλότερα, ενώ την καλύτερη πορεία ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς καθώς βρίσκεται στο +3%.

Το τελευταίο διάστημα η αγορά εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα. Στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης κινείται σημαντικά υψηλότερα, αλλά τελικά χάνει την ορμή της και είτε περιορίζει σημαντικά τα κέρδη της είτε τα «σβήνει» και καταλήγει σε αρνητικό κλείσιμο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».