ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stock Market, metoxes, xrhmatisthrio, Athens Stock Exchange
Φωτο: Shutterstock

Χάνει το κέρδη του ο Γ. Δείκτης παρά την υψηλή πτήση της Aegean

Οι προσδοκίες για τον τουρισμό οδηγούν σήμερα κατά 11,5% υψηλότερα την μετοχή της Aegean αλλά η αγορά παραμένει αρκετά αδύναμη και έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των ενδοσυνεδριακών κερδών που είχαν φτάσει το 1,60%.

Χάνονται λίγο πριν το κλείσιμο τα περισσότερα από τα κέρδη του ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση καθώς μόνο η μετοχή της Aegean ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή ανοδική της κίνηση ενώ μετριάζονται τα κέρδη στις περισσότερες μετοχές και κλάδους.

Ενώ τα κέρδη του ΓΔ ξεπέρασαν και το 1,60% ενδοσυνεδριακά με την μέγιστη τιμή στις 786 μονάδες γύρω στις 11.30, η πορεία στη συνέχεια ήταν καθοδική και ως τις 16.30 τα κέρδη του ΓΔ είχαν περιοριστεί στο επίπεδο του 0,20% καθώς υποχωρούσε στις 775 μονάδες. 

Στήριξη στην αγορά προσφέρει σήμερα η μετοχή της Aegean χάρη στις προσδοκίες για τον τουρισμό που δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα περί αυξημένων κρατήσεων από τη Βρετανία. Ο τίτλος του αερομεταφορέα ισορροπεί στο επίπεδο των 4,8 ευρώ σημειώνοντας άνοδο περίπου 11,5%. Την αγορά στηρίζει επίσης η μετοχή του ΟΠΑΠ με άνοδο 1,8% ενώ υποχωρεί κατά 2,5% η ΔΕΗ

Οι επενδυτές φαίνεται ότι ποντάρουν στη σημερινή συνεδρίαση στις μετοχές που θα ευνοηθούν από μία ανάκαμψη της οικονομίας μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων. 

Πάντως οι τραπεζικές μετοχές που θα έπρεπε να ευνοούνται από αυτή την επενδυτική τάση παραμένουν αδύναμες στη σημερινή συνεδρίαση με τον κλαδικό δείκτη να κερδίζει 0,3% καθώς πτωτικά κινούνται Alpha και Εθνική ενώ κερδίζουν έδαφος Πειραιώς και Eurobank. 

Στη σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσμενείς ειδήσεις για τη βραχυχρόνια πορεία της οικονομίας καθώς ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό η παράταση της καραντίνας έως τις 8 Μαρτίου αλλά και με ανανεωμένες προσδοκίες για τον τουρισμό μετά τα δημοσιεύματα για την αύξηση κρατήσεων. 

Σημειώνεται ότι στην 9η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας η Κομισιόν υπογραμμίζει την αβεβαιότητα που προκαλεί για την ελληνική οικονομία η πανδημία και η σύνδεση της ανάκαμψης του τουρισμού με την πορεία των εμβολιασμών ενώ τονίζει τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε μεταρρυθμίσεις και ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».