ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, σε επαφή με τις 780 μον. ο ΓΔ

Θετική η εικόνα για σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Με θετικές διαθέσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στην ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των 780 μονάδων, με σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται ανοδικά. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,6% στις 779,42 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 8,8 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,68% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο 0,38% βρίσκεται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 13 πτωτικά, ενώ 10 παραμένουν αμετάβλητες. 

Η χρηματιστήριο από την αρχή της εβδομάδας έχει την τάση να ξεκινά με ιδιαίτερη ορμή τις συνεδριάσεις αλλά κατά τη διάρκειά τους τελικά διαγράφει ενίοτε και το σύνολο των κερδών του, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί στις κινήσεις τους. Άλλωστε η σίγουρη παράταση των περιοριστικών μέτρων θα έχει νέα δυσμενή επίδραση στην οικονομία, ένα γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την «επόμενη ημέρα» μετά το πέρας της πανδημίας και το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί σχεδόν το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+2,10%), του ΟΤΕ (+1,74%), της Πειραιώς (+1,53%) και της Aegean Airlines (+1,52%), ενώ πτώση εμφανίζει μόνο η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-0,32%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,70%) και των Τραπεζών (+1,45%) , ενώ μικρή πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,11%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακούλης +7,04% και Ιντερτέκ +5,74%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Prodea -6,25% και Μοτοδυναμική -5,08%.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική στροφή για το Χρηματιστήριο εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων

Αντιστροφή τάσεων για τις τραπεζικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει απώλειες 0,4%. Σημαντικές πιέσεις στο -2% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ διέγραψε τα αρχικά της κέρδη η Alpha Bank. Στο +0,8% η Eurobank.