ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:51:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διατηρεί τα κέρδη του αλλά με «μαζεμένο» τζίρο το Χρηματιστήριο

Στο +1,7% ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται 2,8%, ενώ ώθηση προσφέρουν οι τίτλοι των Coca-Cola HBC, ΟΤΕ και ΔΕΗ με την άνοδό τους να ξεπερνά το 1,5%.

Σταθερά υψηλότερα από το επίπεδο των 780 μονάδων διατηρείται ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση, εν τω σταθεροποιητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και πιέσεων στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street. 

Η αγορά προσπαθεί να ξεφύγει από την τακτική των τελευταίων συνεδριάσεων και να μην χάσει μέρος ή το σύνολο των κερδών της, με τον τζίρο, όμως, να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, άλλη μία απόδειξη του χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος το οποίο επικεντρώνεται σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,98% στις 782,39 μονάδες, με υψηλό ημέρας στις 788,07 μονάδες και χαμηλό στις 778,97 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 38,28 εκατ. ευρώ. Κέρδη 1,08% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,12%. Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 46 πτωτικά, ενώ 15 παραμένουν σταθερές. 

Ώθηση στην αγορά προσφέρουν οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 1,72%, με την Alpha Bank να βρίσκεται στο +2,85% και να εμφανίζει την καλύτερη πορεία, στον απόηχο της συμφωνίας για το project Galaxy και της θετικής υποδοχής του τόσο από τους οίκους αξιολόγησης όσο και από τα διεθνή ΜΜΕ. Στο +1,27% η Εθνική Τράπεζα, με την Eurobank να ενισχύεται 1,59%, ενώ οριακά κέρδη 0,32% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η διατήρηση σε θετική πορεία των δεικτοβαρών τίτλων των Coca-Cola HBC (+1,6%), ΟΠΑΠ (+1,23%), ΟΤΕ (+1,74%) και ΔΕΗ (+1,5%), ενώ σταθερά την καλύτερη πορεία ακολουθεί η Fourlis (+4,7%) αλλά και η Aegean (+,172%). Στον αντίποδα παραμένει σε τροχιά πιέσεων ο τίτλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-2,58%), ενώ αρνητική στροφή καταγράφεται για τις μετοχές των Ελλάκτωρ (-2,61%) και ΕΛΠΕ (-1,11%), τα οποία ανακοινώνουν και τα μεγέθη τους για το 2020 μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

Όλα δείχνουν ότι η αγορά δεν φοβήθηκε από τη διαφαινόμενη – καθώς δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως – επέκταση των περιοριστικών μέτρων, μία εξέλιξη που ως φαίνεται είχε προεξοφληθεί πλήρως. Παράλληλα η ύπαρξη ενός «Plan B» για τον τουρισμό, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες, αποτελεί έναν ακόμη στοιχείο που στηρίζει την ανοδική πορεία της αγοράς. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».