ΓΔ: 904.91 0.32% Τζίρος: 87.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:06:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Κρατά την επαφή με τις 785 μον. ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από ΟΤΕ

Στο +1,8% η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς ικανοποίησε την αγορά με τα μεγέθη του 2020, ενώ στον αντίποδα σημαντικές οι πιέσεις για την Coca-Cola HBC με πτώση άνω του 2%.

Πτωτικά αλλά υπό... έλεγχο κινείται η ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται στο επίπεδο των 785 μονάδων, ενώ ανάλογες τάσεις επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να αποδυναμώνεται 0,4%, εξαιτίας των ανησυχιών που προκαλεί η αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και κυρίως του αμερικανικού 10ετούς. 

Η ελληνική αγορά μετά το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα είναι σαφές ότι δεν μπορεί να διαχωριστεί πλήρως από την πορεία των διεθνών δεικτών, αν και «παραδοσιακά» έχει την τάση να τους ακολουθεί όταν αυτή κινούνται πτωτικά και όχι όταν σημειώνουν ράλι. Στη σημερινή συνεδρίαση μένει να αποδειχθεί εάν η καλή πορεία της Πέμπτης αποτέλεσε ένα συμπτωματικό γεγονός ή εάν το Χρηματιστήριο μπορεί να βρει τον βηματισμό του και να επιστρέψει σε καλή πορεία έστω και μεσοπρόθεσμα. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,26% στις 785,37 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 11,32 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,14 % για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο -0,84% βρίσκεται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 53 πτωτικά και 10 παραμένουν αμετάβλητες. 

Θετική πορεία για τη μετοχή του ΟΤΕ (+1,85%), ο οποίος ικανοποίησε την αγορά με τα οικονομικά του μεγέθη τόσο για το δ' τρίμηνο όσο και για το σύνολο του έτους, καθώς αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτικός στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την παροχή μερίσματος 0,68 ευρώ. 

Σε πλήρη αντίθεση με τη χθεσινή συνεδρίαση οι περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν απώλειες και μάλιστα αυτές επικεντρώνονται και σε ορισμένους δεικτοβαρείς τίτλους όπως αυτοί των Coca - Cola HBC (-2,16%), ενώ σημαντικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στις μετοχές των Mytilineos (-1,64%), ΟΛΠ (-2%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,33%) και ΕΧΑΕ (-1,23%). 

Οριακές οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη στο -0,1%, με τη μετοχή της Alpha Bank να υποχωρεί 0,45%, της Εθνικής Τράπεζας να κινείται σταθεροποιητικά στο -0,1%, της Eurobank να έχει κέρδη 0,31%, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς με απώλειες 1,09%, εν αναμονή και των εξελίξεων που θα υπάρξουν στην πραγματοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +4,02% και Fieratex +3,61%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κυριακούλης -8,77% και Alpha Αστικά ακίνητα -5,51%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ