ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Πτωτική κίνηση για το Χρηματιστήριο με «βαρίδι» την Coca-Cola

Πτώση άνω του 3% για τον δεικτοβαρή τίτλο της Coca-Cola HBC κρατά σε αρνητική πορεία τον Γενικό Δείκτη, παρά τη στήριξη που προσφέρουν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

Πτωτικά αλλά έχοντας περιορίσει σημαντικά τις αρχικές απώλειές της που άγγιξαν το 1% κινείται η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κοντά στο επίπεδο των 785 μονάδων, την ώρα που στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ασκούνται σημαντικές πιέσεις και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1%

Στήριξη στον δείκτη προκειμένου να διατηρηθεί σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα προσφέρουν οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Aegean, ενώ σαφώς «βαρίδι» αποτελεί αυτή της Coca-Cola HBC. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,36% στις 784,62 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 31,13 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,47 εκατ. αφορούν «πακέτο» του ΟΠΑΠ. Στο +0,04% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ πτώση 1,04% σημειώνει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 68 πτωτικά και 10 παραμένουν αμετάβλητες. 

Σταθερά σε ανοδική πορεία η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη 1,53%, καθώς το 2020 κατόρθωσε να διατηρήσει αμετάβλητα τα κέρδη της παρά το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, λόγω της πανδημίας, ενώ προσφέρει και μέρισμα 0,68 ευρώ στους μετόχους του. Κέρδη 1,85% για τον ΟΠΑΠ, ενώ η Aegean κατόρθωσε να σβήσει όλες τις αρχικές της απώλειες και να ενισχύεται, πλέον, κατά 1,88%, υπό το κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί για καλύτερη πορεία του τουρισμού το 2021. 

Στον αντίποδα σημαντικές οι πιέσεις για τον δεικτοβαρή τίτλο της Coca-Cola HBC (-3,35%), ενώ σε ανάλογο κλίμα βρίσκονται οι μετοχές τόσο της Viohalco (-2,5%), όσο και της Fourlis (-2%), ο οποίος, όμως, στη χθεσινή συνεδρίαση εμφάνισε πολύ καλή πορεία. 

Κέρδη 1% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να ενισχύεται 2,9%, την Εθνική Τράπεζα στο +0,14%, την Eurobank να έχει άνοδο 0,34%, ενώ σταθεροποιητικά κινείται η Τράπεζας Πειραιώς στο +0,04%, παρά τις αρχικές σημαντικές απώλειές της.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 3.215.069 και 2.433.170 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 3,805 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 2,713 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +4,07% και Fieratex +3,61%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Προοδευτική -16,67% και ANEK -14,58%

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».