ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Τραπεζική ώθηση στο Χρηματιστήριο με σημαντικά αυξημένο τζίρο

Κέρδη που ξεπερνούν το 7% για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ σημαντική άνοδο εμφανίζει το σύνολο του τραπεζικού κλάδου, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 55 εκατ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινά τον Μάρτιο η ελληνική αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρό, καθώς η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 53 εκατ., ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει σταθερά  υψηλότερα από το επίπεδο των 800 μονάδων. 

Η θετική εικόνα του ΧΑ είναι πλήρως εναρμονισμένη με την αντίστοιχη των διεθνών αγορών, οι οποίες εμφανίζουν, επίσης, ισχυρά κέρδη, λόγω της περαιτέρω αποκλιμάκωσης των αποδόσεων κρατικών ομολόγων και κυρίως του αμερικανικού 10ετούς. Σε ανάλογο κλίμα κινείται και το ελληνικό 10ετές με την απόδοσή του να υποχωρεί στο 1,033% και να σημειώνει ημερήσια πτώση που ξεπερνά το 7%, 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,54% στις 804,55 μονάδες, με υψηλό ημέρας στο επίπεδο των 810,64 μονάδων και χαμηλό στις 795,99 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 55,93 εκατ. ευρώ. Κέρδη 1,76% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,75%. Ανοδικά κινούνται 74 μετοχές, 37 πτωτικά και 13 παραμένουν αμετάβλητες. 

Ώθηση στην αγορά προσφέρουν κατά κύριο λόγο οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 4,7%. Υπεραπόδοση για τον τίτλο της Alpha Bank με κέρδη 7,4%, ο οποίος παραμένει ελκυστικός στον απόηχο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του project Galaxy. Κέρδη 2,57% για την Εθνική Τράπεζα, με την Eurobank να έχει άνοδο %, ενώ στο +% κινείται η Τράπεζα Πειραιώς

Σταθερά σε ανοδική πορεία ο τίτλος της Aegean (+2,1%) καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις για καλύτερη πορεία του τουρισμού φέτος, ενώ την ίδια ώρα η Κομισιόν προετοιμάζεται να καταθέσει σχέδιο για έκδοση διαβατηρίου εμβολιασμού. Στους κερδισμένους και ο ενεργειακός κλάδος με την ΔΕΗ να έχει άνοδο 2% και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να ενισχύεται 2,4%. 

Μόνο τέσσερις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν απώλειες, με τη Lamda Develpment να υποχωρεί 0,29%, τη Σαράντης να αποδυναμώνεται 1,7%, σημαντικές πιέσεις στο -2,8% για Ελλάκτωρ, ενώ απώλειες 0,52% σημειώνει ο ΟΛΠ

Στα θετικά για την αγορά το γεγονός ότι κινείται ανοδικά σε μία ημέρα που τα μηνύματα για παράταση των μέτρων περιορισμού είναι κάτι παραπάνω από ορατά, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ουσιαστικά να προαναγγέλλει ότι αυτή η παράταση θα είναι για διάστημα δύο εβδομάδων. Την ίδια ώρα, βέβαια, το οικονομικό επιτελείο σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσει τη στήριξη των επιχειρήσεων, αν και θα το πράξει στο πλαίσιο των περιθωρίων που δίνουν τα δημοσιονομικά δεδομένα. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. τεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.