ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγει βήμα το Xρηματιστήριο με στοιχήματα στην ανάκαμψη

Iσχυρά κέρδη 5,6% για την Eurobank, με την Aegean να βρίσκεται στο +4,2%, ενώ άνοδο που ξεπερνά το 2% εμφανίζουν μετοχές εταιρειών που θα επωφεληθούν από την καλύτερη πορεία της οικονομίας.

Αποφασισμένο να διαψεύσει και τους πλέον απαισιόδοξους εμφανίζεται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθεί πορεία καλύτερη από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά και το επίπεδο των 812 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ο Euro Stoxx 600 εμφανίζει κέρδη 0,55%.

Με υπεραπόδοση για τις μετοχές των Aegean και Eurobank, θετική πορεία για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών και ορισμένων τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης η αγορά συνεχίζει το ανοδικό ξέσπασμα που ξεκίνησε στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,36% στις 813,52 μονάδες, το οποίο είναι το υψηλό ημέρας, ενώ έφθασε έως το χαμηλό των 801,77 μονάδων με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε σχετικά καλά επίπεδα και να φθάνει στα 33,76 εκατ. ευρώ. 

Κέρδη 1,61% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,18%. Ανοδικά κινούνται 56 μετοχές, πτωτικά 29, ενώ 18 παραμένουν αμετάβλητες. 

Διευρύνει τα κέρδη της στο +4,2% η μετοχή της Aegean καθώς τα μηνύματα για τον τουρισμό γίνονται όλο και πιο αισιόδοξα ενώ η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι θα εισηγηθεί νομοθετικό πλαίσιο για τα λεγόμενα διαβατήρια εμβολιασμού που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να διευκολύνουν σημαντικά τις διασυνοριακές μετακινήσεις κατά την τουριστική σεζόν.

Κέρδη 3,67% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Eurobank να είναι η μετοχή που πρωταγωνιστεί καθώς η άνοδός της φθάνει στο 5,60%. Κέρδη 3,1% για την Alpha Bank, η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην έκδοση ομολόγου Tier 2 συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, στο +2,54% η Εθνική Τράπεζα, ενώ ήπια άνοδο 0,31% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς, παρά την ανακοίνωση συμφωνίας με την Intrum για την τιτλοποίηση «Vega». 

Ανθεκτική αποδεικνύεται η μετοχή της Jumbo (+2,59%) παρά το γεγονός ότι έχασε το 1/3 του τζίρου της τον Φεβρουάριο λόγω των περιοριστικών μέτρων που παραμένουν ακόμη σε ισχύ. Κέρδη 2,69% για τον ΟΠΑΠ και 2,16% για Motor Oil.

Πτωτικά κινούνται μόνο τέσσερις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με πτώση 2,1% για Σαράντη, 0,11% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 0,66% για ΔΕΗ και 0,52% για ΟΛΠ.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική στροφή για το Χρηματιστήριο εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων

Αντιστροφή τάσεων για τις τραπεζικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει απώλειες 0,4%. Σημαντικές πιέσεις στο -2% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ διέγραψε τα αρχικά της κέρδη η Alpha Bank. Στο +0,8% η Eurobank.