ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διατηρείται η άνοδος στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Υπεραποδίδει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο +5,7%, ενώ θετικά κινούνται τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης οι οποίοι θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ανοδικά αλλά με περιορισμό των αρχικών της κερδών κινείται η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται υψηλότερα από τις 824 μονάδες, ενώ θετική παραμένει η πορεία για τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται 0,49%. 

Σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, όμως, επίπεδα διατηρείται η αξία των συναλλαγών, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, σε μία ένδειξη ότι υπάρχει «νέο χρήμα» που έχει συρρεύσει στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο, όπως όλα δείχνουν επιλέγει να τοποθετηθεί σε μετοχές και κλάδους που θα είναι οι κερδισμένοι της ανάκαμψης της οικονομίας. 

Κέρδη 0,87% για τον Γενικό Δείκτη στις μονάδες, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και το επίπεδο των 827,68 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 39,62  εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,87% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει οριακή άνοδο 0,15%. Ανοδικά κινούνται 48 μετοχές, 43 εμφανίζουν απώλειες ενώ 17 παραμένουν αμετάβλητες. 

Ο περιορισμός των κερδών θα πρέπει να αποδοθεί στην αντίστοιχη εικόνα που εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 2,34%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται κοντά στο 4%. Κέρδη 2,96% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 4,28%, ενώ οριακή άνοδο 0,12% εμφανίζει η Eurobank. Υπεραποδίδει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο +5,7%, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του project «Vega» για Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια. Εν γένει οι ελληνικές τράπεζες τις τελευταίες ημέρες στέλνουν θετικά μηνύματα στους επενδυτές, είτε μέσω της πώλησης τιτλοποιήσεων NPLs, είτε μέσω της εξόδου στις αγορές, όπως συνέβη στην περίπτωση της Alpha Bank. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κέρδη που ξεπερνούν το 1,5% εμφανίζουν οι τίτλοι των Jumbo, Fourlis, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ. Σε τροχιά πιέσεων η μετοχή της Aegean με απώλειες 2,1%, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο -2%, της Σαράντης στο -1,6%, ενώ πιο περιορισμένη είναι η υποχώρηση για Mytilineos (-0,39%) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-0,8%)

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική στροφή για το Χρηματιστήριο εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων

Αντιστροφή τάσεων για τις τραπεζικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει απώλειες 0,4%. Σημαντικές πιέσεις στο -2% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ διέγραψε τα αρχικά της κέρδη η Alpha Bank. Στο +0,8% η Eurobank.