ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Περιορίζει τα κέρδη του το ΧΑ με τον τζίρο να παραμένει υψηλός

«Μάζεμα» των κερδών για τις τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς που συνεχίζει να υπεραποδίδει με κέρδη 4,7%, ενώ υπάρχουν επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Περιορισμός κερδών σημειώνεται στην ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των 820 μονάδων και την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ακολουθώντας την τάση που καταγράφηκε από την αρχή της εβδομάδας. 

Αιτία του «μαζέματος» πιθανώς οι ρευστοποιήσεις κερδών στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες έχουν «τρέξει» σημαντικά στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά και σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης που εμφάνισαν πολύ καλή πορεία στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,2% στις 818,66 μονάδες το οποίο είναι το χαμηλό ημέρας, έχοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 827,66 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 54,41 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης περιορίζει τα κέρδη του στο 0,41%, ενώ οριακές απώλειες 0,09% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. Με κέρδη 52 μετοχές, απώλειες σημειώνουν 45, ενώ 19 παραμένουν αμετάβλητες. 

Η διαφαινόμενη αντιστροφή των αρχικά έντονων ανοδικών τάσεων θα πρέπει να αποδοθεί στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες, άλλωστε, ήταν η αιχμή του δόρατος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει κέρδη 1,28%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει να ενισχύεται κοντά στο 4%. Άνοδος 1,34% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 4,37%, ενώ η Eurobank υποχωρεί 1,63%, εμφανίζοντας αρκετά έντονη μεταβλητότητα σήμερα. Συνεχίζει να υπεραποδίδει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με κέρδη 4,7%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, πέραν των τραπεζών, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Fourlis (1,46%), Ελλάκτωρ (1,5%), ΟΤΕ (1,18%) και Motor Oil (1,01%), ενώ στον αντίποδα πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Lamda (-1%), απόρροια και της έλλειψης ενδιαφέροντος για τους δύο πύργους στο Ελληνικό, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,2%), η οποία όμως είχε σημαντικά κέρδη σε προηγούμενες συνεδριάσεις και Aegean (-0,88%). 

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να ποντάρουν στο στοίχημα της ανάκαμψης της οικονομίας και να επιλέγουν τίτλους οι οποίοι θα ωφεληθούν περισσότερο από αυτήν. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική στροφή για το Χρηματιστήριο εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων

Αντιστροφή τάσεων για τις τραπεζικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει απώλειες 0,4%. Σημαντικές πιέσεις στο -2% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ διέγραψε τα αρχικά της κέρδη η Alpha Bank. Στο +0,8% η Eurobank.