ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Yποχώρησε κάτω από το 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Mετά τον Γ. Στουρνάρα που ζήτησε από την ΕΚΤ να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων, ο Φάμπιο Πανέτα κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα να μην διστάσει να αυξήσει το συνολικό πακέτο αγορών ομολόγων.

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στην αγορά ομολόγων καθώς απ΄ ότι φαίνεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επανήλθε δυναμικά.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε και σταθεροποιήθηκε κάτω από το 1%.

Σε πτωτική πορεία επανήλθαν και οι αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων στην ευρωζώνη.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της ΕΚΤ που ζητούν από την Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε πιο επιθετικές κινήσεις. Έτσι μετά τον Γ. Στουρνάρα που ζήτησε από την ΕΚΤ να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων, ο Φάμπιο Πανέτα (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ), κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα να μην διστάσει να αυξήσει το συνολικό πακέτο αγορών ομολόγων προκειμένου να υποχωρήσουν οι αποδόσεις τους.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 189 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 94 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,99% από 1,04% έναντι -0,28% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να υποχωρήσει στο 1,27% από το 1,37%

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2067 δολ. από 1,2099 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2048 δολ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στα ομόλογα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ΕΚΤ

Τα νέο κύμα ανόδου των τιμών που πυροδοτήθηκε από την ΕΚΤ οδήγησε στην εγχώρια αγορά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 0,65% από 0,69% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς στο 0,027% από 0,032% και του 15ετούς στο 0,885% από 0,886%.
bonds-omologa-ekt
ΑΓΟΡΕΣ

Aρνητική και πάλι η απόδοση του 5ετους ομολόγου

H περιορισμένη προσφορά τίτλων στη δευτερογενή αγορά σε συνδυασμό με την αγοραστικές παρεμβάσεις της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας αποτελούν το βασικό μοχλό που συμπιέζει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.