ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Κέρδη για το Χρηματιστήριο που αντιστέκεται στις διεθνείς πιέσεις

Προσπάθεια να «διαχωρίσει τη θέση» του από τις διεθνείς αγορές, οι οποίες κινούνται πτωτικά, εξαιτίας της νέας ανόδου στις αποδόσεις των ομολόγων από το ΧΑ.

Με θετικές διαθέσεις ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται υψηλότερα από το επίπεδο των 818 μονάδων, την ίδια ώρα που στις ευρωπαϊκές αγορές ασκούνται πιέσεις, λόγω της ανάκαμψης που σημειώνεται στην απόδοση κυρίως του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. 

Η αγορά στη χθεσινή συνεδρίαση δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα αρχικά της κέρδη, κλείνοντας με απώλειες, αλλά εμφανίζοντας υψηλό τζίρο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών, με δεδομένο ότι αρκετές μετοχές έχουν τρέξει σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 818,32 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,4%, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,52 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 30 πτωτικά και εννέα παραμένουν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,09%), της Viohalco (+2,33%) και της Lamda Development (+1,04%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-2,88%) και της Jumbo (-1,04%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,84%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+0,78%), ενώ τις απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,02%) και των Ταξιδιών (-0,98%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πειραιώς +3,09% και ‘Ελαστρον +2,59%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ -4,55% και Pasal -4,30%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».