ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διάθεση σταθεροποίησης για το Χρηματιστήριο αλλά με χαμηλό τζίρο

Θετική στροφή για τις τραπεζικές μετοχές προσφέρει στήριξη στον Γενικό Δείκτη, ενώ συνεχίζεται η υπεραπόδοση για τη μετοχή της Viohalco στο +5,4%.

Πορεία καλύτερη από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζει να ακολουθεί η ελληνική αγορά με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται στο επίπεδο των 816 μονάδων, κινούμενος σταθεροποιητικά, μετά από ένα μικρό διάστημα πιέσεων, ενώ την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,58%, έχοντας, πάντως, περιορίσει τις αρχικές του απώλειες που ξεπέρασαν και το 1%. 

Η αντιστροφή τάσεων για τις τραπεζικές μετοχές, αλλά και ο περιορισμός των απωλειών για δεικτοβαρείς τίτλους όπως αυτός της Coca-Cola HBC, βοηθούν ώστε η Λεωφόρος Αθηνών να διατηρηθεί σε μία καλή πορεία, η οποία, βέβαια, δεν είναι ανάλογη με αυτή των προηγούμενων συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης κατόρθωσε να «σβήσει» όλες τις απώλειές του από την αρχή του 2021. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,12% στις 816,04 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 819,24 μονάδες και χαμηλό στις 809,26 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 33,81 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,11% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο +0,49%. Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 58 πτωτικά και 12 παραμένουν αμετάβλητες. 

Θετική στροφή για τον τραπεζικό δείκτη στο +0,63%, καθώς και σήμερα υπάρχει αρκετή κινητικότητα στον κλάδο, με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το ομόλογο Tier 2 της Alpha Bank, αλλά και μέσω των δηλώσεων του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζαββού για τη δεύτερη φάση του «Σχεδίου Ηρακλής» και τους στόχους που έχει για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Κέρδη % για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται %, την Eurobank να έχει κέρδη % και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +%. 

Συνεχίζεται η πολύ καλή για τη μετοχή της Viohalco στο +5,4% η οποία αποδίδεται σε δύο λόγους. Πρώτον η μετοχή της εταιρείας εισέρχεται στους παρακάτω δείκτες, με ισχύ από 22/3: STOXX Developed and Emerging Markets Total Market, STOXX Emerging Markets Total Market, STOXX Eastern Europe Total Market, STOXX Balkan Total Market, STOXX Greece Total Market, STOXX All Europe Total Market και STOXX Global Total Market. Ο δεύτερος λόγος έγκειται στο γεγονός ότι η θυγατρική της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ καθώς θα καταβάλει μηδενικούς δασμούς για τις εξαγωγές αλουμινίου προς τις ΗΠΑ, σε πλήρη αντίθεση με τους Γερμανούς ανταγωνιστές της που καλούνται να καταβάλουν από  49,4% και σε 242,8%. 

Βοήθεια για τη σταθεροποίηση της αγοράς προσφέρει και το γεγονός ότι η μετοχή της Coca-Cola HBC, μηδένισε τις αρχικές της απώλειες και πλέον κινείται 0,08% υψηλότερα, ενώ περιορίστηκε και η πτώση του ΟΠΑΠ στο -0,35%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Όλοι οι οιωνοί άριστοι για το ΧΑ, ευφορία και ρεκόρ 52 εβδομάδων

Ο συνδυασμός εξαιρετικά θετικών μακροοικονομικών και μικροοικονομικών εξελίξεων προκάλεσε ισχυρή και γενικευμένη άνοδο στην αγορά και έφερε τον Γενικό Δείκτη στις παρυφές των 900 μονάδων. Ξεχώρισαν Ελλάκτωρ, Alpha και Viohalco.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Στήριξη σε τράπεζες και ΧΑ από τα νέα για την ΑΜΚ της Πειραιώς

Ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε πάλι το κρίσιμο τεχνικό όριο των 870 μονάδων αλλά οι πληροφορίες για το μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή προσφορά της Τρ. Πειραιώς βελτίωσαν το κλίμα και περιόρισαν τις απώλειες στο 0,15%.