ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Διευρύνει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τράπεζες

Συνεχίζει σε καλύτερη, σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η ελληνική αγορά, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Παραμένει σε ανοδική πορεία η αγορά, η οποία «γύρισε» μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ του 2020, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται υψηλότερα από το επίπεδο των 820 μονάδων, ενώ  παρά το μάζεμα των απωλειών τους, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά. 

Οι τραπεζικές μετοχές επιστρέφουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ καλή είναι η εικόνα και για ορισμένους ενεργειακούς τίτλους, με τους επενδυτές, πάντως, να μην προχωρούν σε «επιθετικές» κινήσεις, είτε αγορών είτε πωλήσεων μετοχών. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,69% στις 822,19 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 824,64 και χαμηλό τις 811,85 μονάδες, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κρατήσει, ακόμη και όταν δέχεται πιέσεις το ψυχολογικό φράγμα των 800 μονάδων. Περιορισμένη πάντως είναι η αξία των συναλλαγών που φθάνει στα 38,26 εκατ.  

Κέρδη 0,66% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 1,04%. Ανοδικά κινούνται 57 μετοχές, 41 πτωτικά και παραμένουν 10 αμετάβλητες. 

Η συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2020 έφθασε στο 8,2%, η οποία παρότι δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί μικρή ήταν χαμηλότερη του 10% που ανέμενε το υπ. Οικονομικών, σε μία ένδειξη ότι η οικονομία άντεξε αρκετά καλά με δεδομένη τη διάρκεια και την «επιθετικότητα» της κρίσης. 

Στα συν για την αγορά και το γεγονός ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου συνεχίζει να αποκλιμακώνεται και να βρίσκεται χαμηλότερα από το 1%, ενώ αντίθετα την ίδια ώρα ανοδικές τάσεις επικρατούν για αποδόσεις αντίστοιχης διάρκειας ομολόγων τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ. 

Στο ταμπλό διατηρείται ανοδικά ο τραπεζικός δείκτης στο +1,42%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,49%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 2,14%, την Eurobank να σημειώνει άνοδο 1,11% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +0,3%. Οι ειδήσεις από πλευράς τραπεζών είναι θετικές το τελευταίο διάστημα, είτε λόγω πώλησης τιτλοποιημένων «κόκκινων δανείων», είτε εν αναμονή τέτοιων κινήσεων, αλλά και μέσω επιτυχημένων εξόδων στην αγορά ομολόγων όπως έγινε με την περίπτωση της Alpha Bank.

Πέραν των τραπεζών καλή είναι η εικόνα για τις μετοχές των Coca-Cola HBC (+0,79%), ΕΛΠΕ (+2,5%), Motor Oil (+4,6%) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (+1,81%)
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά η αγορά με ώθηση από λίγα blue chips

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία παραμένοντας στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων καταγράφοντας ήπια κέρδη, με τα βαριά χαρτιά να «βάζουν πλάτη».