ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο με υπεραπόδοση έναντι της Ευρώπης

Πορεία καλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές ακολουθεί το ΧΑ, με ώθηση και από έκθεση της HSBC η οποία προχώρησε σε αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς. Υπέρβαση των 835 μονάδων στην έναρξη των συναλλαγών.

Με ιδιαίτερα θετικό momentum ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στην ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται άνω των 835 μονάδων και να ακολουθεί πορεία καλύτερη από αυτή των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο μόλις 0,09%.

Το χρηματιστήριο κατάφερε και χθες να διατηρηθεί σε ανοδική πορεία, αν και η αξία των συναλλαγών υποχώρησε σημαντικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 835,71 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,05%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άνω των 2,6 εκατ. αφορούν τρία «πακέτα» της Jumbo. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 0,43%. Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 18 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ιδιαίτερα θετική είναι σημερινή έκθεση της HSBC για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αναβαθμίζει σε «overweight», ενώ τονίζει ότι διαθέτει ελκυστικές αποτιμήσεις και την ικανότητα να κινηθεί υψηλότερα, ιδιαίτερα εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για καλύτερη πορεία του τουρισμού το 2021. Η HSBC ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές τις μετοχές των Eurobank, Jumbo και ΟΠΑΠ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (+3,49%), της Πειραιώς (+1,57%), της Eurobank(+1,10%) και της Εθνικής (+1,07%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-2,15%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,44%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+2,89%) και των Τραπεζών (+0,92%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Καραμολέγκος +5,50% και Αλουμύλ +2,49%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Audiovisual -4,88% και Βιοκαρπέτ -4,3%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική στροφή για το Χρηματιστήριο εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων

Αντιστροφή τάσεων για τις τραπεζικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει απώλειες 0,4%. Σημαντικές πιέσεις στο -2% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ διέγραψε τα αρχικά της κέρδη η Alpha Bank. Στο +0,8% η Eurobank.