ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγει βηματισμό ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες, blue chiips

Εθνική και Eurobank, μαζί με αρκετούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης ανεβάζουν τα κέρδη του Δείκτη, μετά και το ανοδικό άνοιγμα στη Νέα Υόρκη. Συνεχίζει την πτώση της η Πειραιώς.

Κερδίζει έδαφος ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν το κλείσιμο, με το ποσοστό της ανόδου να ανεβαίνει στο 0,70%, καθώς «ζωντανεύει» ο τραπεζικός δείκτης, που ενισχύεται κατά 1,50%, κυρίως χάρη στην άνοδο Εθνικής και Eurobank σε ποσοστό άνω του 2% και παρά τη συνεχιζόμενη πτώση της Τρ. Πειραιώς, που υποχωρούσε κατά 7,50% στις 16.30.

Ο Δείκτης βρισκόταν στο επίπεδο των 838 μονάδων, σε υψηλό ημέρας, ενώ νωρίτερα υποχώρησε για λίγο κάτω και από τις 830 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών είναι μέτρια, στο επίπεδο των 44 εκατ. ευρώ. Εκτός από τις τράπεζες, σημαντική άνοδο σημειώνουν επίσης σήμερα ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΟΤΕ, Mytilineos και Motor Oil.

Στη βελτιωμένη εικόνα της αγοράς συμβάλλει το άνοιγμα της Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 0,80%, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν σε ήπια πτωτική τάση, επηρεασμένες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στη διαχείριση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Νωρίτερα, το BusinessDaily μετέδωσε:

Σταθεροποιείται πάνω από τις 830 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με την αγορά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις και τον τραπεζικό κλάδο να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών ενώ η μετοχή της Τρ. Πειραιώς από το +6% που κινήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης έχει αναστρέψει πλήρως την εικόνα της καταγράφοντας νέα πτώση, σε ποσοστό άνω του 5%..

Στις 15:10 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 835,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,45%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 36,11 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,68%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo με 1,64%, του ΑΔΜΗΕ με 2,49% κέρδη και της Mytilineos με 1,27%. Σε αρνητική πορεία η μετοχή της Fourlis με απώλειες 2,79%, ΟΠΑΠ με -0,80% και του ΟΛΠ με 0,92%.

Ο τραπεζικός κλάδος έχοντας περιορίσει σημαντικά τα κέρδη του ενισχύεται κατά 0,68%, με την μετοχή της Τρ. Πειραιώς να σημειώνει απώλειες 5,53%, η μετοχή της Eurobank καταγράφει κέρδη 1,89%, ενώ η μετοχή της Εθνικής σημειώνει άνοδο 0,87%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,18%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,66%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,99%) και της Υγείας (-0,99%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Πειραιώς και η Alpha Bank με 9.299.554 και 4.721.830 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 4,412 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 4,261 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 42 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα +17,07% και Επίλεκτος +16,67% Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πειραιώς -7,28% και Μουζάκης -4,11%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. τεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.