ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ρεκόρ του Dow Jones με ώθηση από Boeing, χαμηλότερα ενέργεια, τράπεζες

Με νέα, μεγάλη παραγγελία για τα «ταλαιπωρημένα» 737 Max, η Boeing εκτινάχθηκε κατά 2% και έφερε τον Dow Jones 0,30% υψηλότερα. Υποχώρησαν ενεργειακές και τραπεζικές μετοχές, περιόρισε τις απώλειες ο Nasdaq.

Παρά την αδυναμία των τραπεζικών και ενεργειακών μετοχών, ο Dow Jones «πέταξε» σε νέο ρεκόρ χάρη στη μετοχή της Boeing, που ανακοίνωσε ότι έκλεισε νέες παραγγελίες για αεροσκάφη τύπου 737 Max, για τα οποία επικρατούσε μεγάλη αβεβαιότητα λόγω των προβλημάτων ασφάλειας που είχαν εμφανίσει στο παρελθόν.

Ο Dow Jones έκλεισε 0,30% υψηλότερα, στο επίπεδο ρεκόρ των 33,171.37 μονάδων, ο S&P 500 περιόρισε τις απώλειες στο 0,10% και ο Nasdaq έχασε 0,60%, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε περισσότερο από 1%.

Η Boeing, που έχει μεγάλη βαρύτητα στον Dow Jones, έκλεισε με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με την εταιρεία χαμηλού κόστους Southwest Airlines για την προμήθεια 100 αεροσκαφών τύπου 737 Max 7.

Χαμηλότερα έκλεισαν ενεργειακές και τραπεζικές μετοχές, περιορίζοντας τη δυναμική ανόδου των βασικών δεικτών.

Ο ενεργειακός κλάδος έπεσε 1%, μετά από μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου και καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για διαταραχές στον εφοδιασμό της διεθνούς αγοράς, καθώς απομακρύνθηκε το πλοίο που είχε μπλοκάρει τη Διώρυγα του Σουέζ. Οι APA, Devon Energy και Occidental Petroleum είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Υπό πίεση έμειναν και σήμερα οι μετοχές κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών και αμερικανικών εταιρειών ΜΜΕ, που από την Παρασκευή έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μαζικών ρευστοποιήσεων, αξίας άνω των 20 δισ. δολ., λόγω της κατάρρευσης του hedge fund Archegos Capital Management και της υποχρεωτικής πώλησης των μετοχών που κατείχε από μεγάλες τράπεζες.

Όσες τράπεζες έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και Citigroup, έκλεισαν με απώλειες τη συνεδρίαση. Η Nomura προειδοποίησε ότι θα υποστεί σημαντική ζημιά, ενώ η Credit Suiss ανέφερε ότι οι απώλειές της θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου.

Χαμηλότερα έκλεισαν οι μετοχές των Tencent Music Entertainment, Baidu, Discovery και ViacomCBS, που περιλαμβάνονται ανάμεσα στις θέσεις της Archegos, οι οποίες ρευστοποιήθηκαν από τις τράπεζες.

Οι τεχνολογικές μετοχές περιόρισαν τελικά τις απώλειες, αν και ξεπέρασε το 1,7% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Από τις πέντε μεγάλες μετοχές του τομέα, χαμηλότερα έκλεισε η Microsoft, ενώ κέρδισαν έδαφος οι Alphabet, Apple, Amazon.com και Facebook.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων

«Χωνεύουν» τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας οι επενδυτές, εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις τεχνολογικές εταιρίες. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,60%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Αρνητικά πρόσημα στη Wall μετά τα ρεκόρ, υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες της Wall, ενώ με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές. Υψηλά κέρδη ανακοίνωσε η Coca-Cola το πρώτο τρίμηνο. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,61%.