ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: PIxabay

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.

Η Coinbase Global, η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, θα εισαχθεί σήμερα στον Nasdaq, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την εξέλιξη των ψηφιακών νομισμάτων από μια εξειδικευμένη τεχνολογία σε κυρίαρχα περιουσιακά στοιχεία.

Η εισαγωγή αυτή είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής για μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων, με την επιχείρηση που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο να ανακοινώνει τον περασμένο μήνα ότι με βάση συναλλαγές ιδιωτών η αξία της αποτιμάται φέτος στα 68 δισεκ. δολάρια, συγκριτικά με 5,8 δισεκ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων, ενός περιουσιακού στοιχείου που μόλις πριν από λίγα χρόνια το απέφευγαν οι παράγοντες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, σύμφωνα με συνεντεύξεις επενδυτών, αναλυτών και διευθυνόντων συμβούλων.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε ο Γουίλιαμ Κονγκ, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο SC Johnson College of Business του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, ανήλθε χθες, Τρίτη, σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 63.000 δολάρια. Φέτος, η αξία του έχει υπερδιπλασιαστεί καθώς μεγάλοι επενδυτές, τράπεζες από την Goldman Sachs έως τη Morgan Stanley, αλλά και γνωστές εταιρείες όπως η Tesla Inc, υιοθετούν πιο θετική στάση απέναντι στο ψηφιακό νόμισμα.

Η άμεση εισαγωγή (direct listing) της Coinbase στο χρηματιστήριο πιθανόν να επισπεύσει αυτή τη διαδικασία, δήλωσαν στελέχη της αγοράς με τα οποία μίλησε το Reuters, καθώς θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην επενδυτική κοινότητα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Coinbase, που ιδρύθηκε το 2012, περηφανεύεται ότι έχει 56 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και περιουσιακά στοιχεία με εκτιμώμενη αξία 223 δισεκ. δολαρίων στην πλατφόρμα της, καταλαμβάνοντας το 11,3% της αγοράς κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.