ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Wall Street, Metoxes, Agores
Φωτο: Shutterstock

«Ανώμαλη προσγείωση» για τις αγορές μετά την προειδοποίηση Yellen για αύξηση επιτοκίων

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας. Προειδοποίηση της αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών για τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της οικονομίας. Μεγάλη πτώση και στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Βύθιση» σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη μετά την δήλωση της αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών για το ενδεχόμενο αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της οικονομίας.

Στις 19:17 ώρα Ελλάδας οι απώλειες του S&P 500 φτάνουν το -1,18%, μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες πτώσης από τα μέσα Μαρτίου, ενώ, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας με τον δείκτη NASDAQ να υποχωρεί σε ποσοστό –2,57%. Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 170 μονάδων ή -0,49% και διαπραγματεύεται στις 33.946 μονάδες

Είχε προηγηθεί νωρίτερα μια ανεξήγητη απότομη πτώση των τιμών στα futures πτώση που μερίδα αναλυτών αποδίδει στην ένταση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, την επιβολή αυστηρότερου lockdown στη Σιγκαπούρη αλλά και σε ορισμένες εταιρικές ανακοινώσεις. Άλλοι αναφέρουν ότι οι τιμές των μετοχών βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έχοντας προεξοφλήσει τα οφέλη της ανάκαμψης και είναι λογικό να βλέπουμε επιθετικές ρευστοποιήσεις κερδών.

Σημειώνεται ότι οι αγορές διεύρυναν λίγο τα κέρδη τους τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο των θετικών εταιρικών ανακοινώσεων, ωστόσο όπως επισημαίνουν αναλυτές τα νέα δεν στάθηκαν ικανά να οδηγήσουν σε νέα ρεκόρ.

Το πτωτικό απότομα γύρισμα της Νέας Υόρκης είχε άμεσο αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης DAX στη Γερμανία έκλεισε με απώλειες -2,49%, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε σε ποσοστό -0,89% ενώ ο Euro Stoxx 50 έκλεισε με απώλειες -1,89%.

Στην αγορά εμπορευμάτων ο χρυσός σημειώνει μεγάλες απώλειες κατά -0,91% και διαπραγματεύεται στα 1.776,15 δολάρια ενώ η τιμή του πετρελαίου (Brent) σημειώνει άνοδο +1,54% και διαπραγματεύεται στα 68,74 δολάρια,

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν λειτουργεί ούτε σήμερα εξαιτίας της μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Εύθραυστη ισορροπία στις αγορές: Τεχνολογία και Bitcoin στο επίκεντρο

Οι αγορές παλεύουν να κρατήσουν ισορροπία καθώς η μεταβλητότητα αυξάνεται και οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση σε κλίμα αβεβαιότητας. Απώλειες 0,81% για τον Γενικό Δείκτη και σε παρόμοια επίπεδα για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
MARKET MAKER

Στα ύψη ο φόβος, έσπασαν margins και τι λένε για ΔΕΗ, Motor Oil και Intralot

Οι χρηματιστές φοβούνται πως αν συνεχιστεί και σήμερα η πίεση, ίσως δούμε μεγάλες πληγές να ανοίγουν στα χαρτοφυλάκια, ειδικά στα μοχλευμένα. Εντονη ανησυχία επικρατεί και στη Wall Street με τον δείκτη φόβου να είναι στα ύψη.
Bear Market Αγορές Πτώση
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλες απώλειες στις αγορές, ανησυχία για τις αποτιμήσεις στην τεχνολογία

Ισχυρότατες πιέσεις στο ΧΑ με -1,82%. Έντονη ανησυχία στις διεθνείς αγορές. Μεγάλες απώλειες στη Φρανκφούρτη και διάχυτη ανησυχία για τις αποτιμήσεις στην τεχνολογία. Βαρυσήμαντη προειδοποίηση του CEO της Google για τις επιπτώσεις.
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ώθηση από την αναβάθμιση, «βαρίδι» το διεθνές κλίμα

Η αναβάθμιση της Fitch ενισχύει τη δυναμική του ΧΑ, όμως οι ανησυχίες για τη FED και ο κίνδυνος διόρθωσης των διεθνών αγορών δοκιμάζουν την ανοδική τάση. Σήμερα «κληρώνει» για ΕΧΑΕ, την Τετάρτη το Investor Day της ΔΕΗ.
Wall Street, Metoxes, Agores
ΔΙΕΘΝΗ

Οι δείκτες της Wall Street άνοιξαν τις συναλλαγές σε επίπεδα ρεκόρ

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple ξεπέρασε τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. Χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τα τελευταία μοντέλα iPhone, η Apple γίνεται η τρίτη αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που ξεπερνά αυτό το όριο.