ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes, Agores
Φωτο: Shutterstock

Τέλος στο ανοδικό σερί του Dow Jones, «βυθίστηκε» 2,55% ο Nasdaq

Αν και ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά δεν κατάφερα να διατηρήσει το μομέντουμ κλείνοντας τελικά με οριακές απώλειες. Ισχυρές πιέσεις σε S&P 500 από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ο Dow Jones έσπασε το θετικό σερί και παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε τελικά σε αρνητικό έδαφος καθώς οι ρευστοποιήσεις κερδών στις τεχνολογικές μετοχές τράβηξαν προς τα κάτω την αγορά της Wall Street.

Ο  Dow Jones κατέγραψε οριακή πτώση 0,1 % στις 34.742 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε  απώλειες 1,04% στις 4.188 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε κατά 2,55% χαμηλότερα στις 13.401 μονάδες, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να ρευστοποιούν τα κέρδη τους μετά από μια χρονιά ράλι για τους κολοσσούς της τεχνολογίας.

Οι επενδυτές πλέον έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις κυκλικές μετοχές που είναι συνδεδεμένες με την επανεκκίνηση της οικονομίας και είχαν μείνει πίσω την προηγούμενη χρονιά όπου οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν ισχυρά κέρδη.

Ο κλάδος των υλικών βρέθηκε σε ιστορικά υψηλά καθώς χρυσός, χαλκός και αλουμίνιο καταγράφουν νέα ρεκόρ. Ο ενεργειακός κλάδος βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο του εδώ και 1 χρόνο ενώ παρακολουθούν την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε σε έναν σημαντικό αγωγό που παραδίδει περίπου το 45% των καυσίμων που καταναλώνονται στην Ανατολική Ακτή. Η Colonial Pipeline ανακοίνωσε μέσα στο σαββατοκύριακο ότι έκλεισε τον αγωγό καθώς έχει γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης για λύτρα. Τα futures της βενζίνης σημειώνουν άνοδο άνω του 1% ενώ και τα futures του πετρελαίου επίσης κινούνται ανοδικά.

Ο S&P 500 και ο Dow Jones που έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά την Παρασκευή καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασίας ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα αποσύρει τα μέτρα τόνωσης παρά την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες καθώς οι μαζικοί εμβολιασμοί έχουν οδηγήσει σε άρση των μέτρων περιορισμού και στο άνοιγμα της οικονομίας. «Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι πολύ σημαντικά για να καταγραφεί η τάση της αγοράς» σημείωσε ο Κιθ Πάρκερ της UBS.

Από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, η Alphabet σημείωσε απώλειες 2,56%, ενώ η μετοχή της Facebook κατέγραψε πτώση άνω του 4% έπειτα από την ανάλυση της Citigroup που τις αξιολόγησε σε «neutral» εκφράζοντας ανησυχίες για την πορεία των κερδών τους από τα διαφημιστικά έσοδα. «Τα έσοδα των διαφημίσεων αναμένεται να επιβραδυνθούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 και για αυτό υποβαθμίζουμε Google και Facabook σε neutral» σημειώνει η Citigroup.

Παράλληλα η αγορά επεξεργάζεται τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου καθώς φτάνουν στο τέλος των ανακοινώσεων. Μέχρι την Παρασκευή, το 88% των εταιρειών του S&P 500 είχε γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα του για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet. Ο δείκτης εμφανίζει πλέον την υψηλότερη ετήσια ανάπτυξη στα κέρδη από το πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τους αναλυτές της FactSet. Οι αναλυτές περιμένουν οι αμερικανικές εταιρείες να συνεχίζουν να εμφανίζουν αύξηση κερδών με διψήφια ποσοστά αύξησης για το υπόλοιπο του 2021.

Η BioNTech που ανέφερε καλύτερα από τις προβλέψεις αποτελέσματα και ισχυρή κερδοφορία στο πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε επίσης πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η φόρμουλα του εμβολίου κατά του κορονοϊού εξαιτίας των μεταλλάξεων, και πραγματοποίησε άλμα άνω του 10% η μετοχή της.

Η μετοχή της Marriott International που είχε ανάμεικτα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου καθώς τα έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις αλλά όχι και η κερδοφορία, σημείωσε απώλειες 4,1%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως είναι αισιόδοξη για το προσεχές διάστημα καθώς η πρόοδος των εμβολιασμών πρόκειται να αυξήσει την τουριστική ζήτηση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί έφεραν νέα ρεκόρ στη Wall Street τα δυσμενή στοιχεία της ανεργίας

Οι επενδυτές είδαν την καλή πλευρά, καθώς η καθυστέρηση της ανάκαμψης επιτρέπει στην Fed να συνεχίσει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική. Αντεπίθεση από Nasdaq που συνέχισε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση με κέρδη.
wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones με προσδοκίες για ανάκαμψη

Οι «κυκλικές» μετοχές που βασίζονται στην ανάκαμψη της οικονομίας ήταν στους μεγάλους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης και ο τεχνολογικός κλάδος έσπασε το αρνητικό σερί κλείνοντας σε θετικό έδαφος.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν άντεξε στις πιέσεις η τεχνολογία, κέρδη για Dow Jones και S&P 500

Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις πιέσεις οι τεχνολογικές μετοχές που έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος για ακόμη μια συνεδρίαση. Ανοδική αντίδραση από Dow Jones που βρέθηκε ενδοσυνεδριακά σε νέα ιστορικά υψηλά.
Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο ιστορικό υψηλό S&P 500 και Nasdaq έφεραν τα κέρδη των εισηγμένων

Καθώς οι περισσότερες εταιρείες του S&P 500 έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο, οι επενδυτές ελπίζουν πως το θετικό μομέντουμ θα επηρεάσει και τους Big 5 του τεχνολογικού κλάδου.