ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:29 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Δείχνει... χαρακτήρα το Χρηματιστήριο, ανακτά το χαμένο έδαφος

Μετά την αρχική «βουτιά» στις 880 μονάδες, οι αγοραστές πήραν το «πάνω» χέρι και ο Γ. Δείκτης περιόρισε τις απώλειες, ανεβαίνοντας και πάνω από τις 890 μονάδες.

Αφού έπεσε το πρωί σε καθοδικό κενό (gap), υποχωρώντας ως τις 880 μονάδες και ακολουθώντας στην τπώση τις ευρωπαϊκές αγορές, το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει πάρει δική του κατεύθυνση και ανακτά μέρος των απωλειών, παρότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν την έντονα καθοδική τους πορεία, με τον Stoxx 600 να χάνει 1,30% λίγο μετά τις 13.00.

Ο Γενικός Δείκτης φάνηκε να εξαντλεί νωρίτερα το πρωί τα πτωτικά του όρια για τη σημερινή συνεδρίαση, υποχωρώντας περίπου κατά 1,60% στο επίπεδο των 880 μονάδων, αλλά σε αυτό το σημείο οι αγοραστές πήραν το «πάνω χέρι» και ο Δείκτης ανήλθε ως τις 892 μονάδες πριν τις 13.00, για να χάσει λίγο έδαφος στη συνέχεια και να διαπραγματεύεται μετά τις 13.00 λίγο χαμηλότερα από τις 890 μονάδες, με πτώση περίπου 0,60%.

Οι αγορές περνούν μια αρκετά δύσκολη φάση, μετά το ρεκόρ 13 ετών του αμερικανικού πληθωρισμού, ο οποίος ανήλθε στο 4,2%, πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 3,6%. Οι φόβοι για αναστροφή της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Fed οδήγησαν χθες σε sell-off στη Νέα Υόρκη, με τον S&P 500 να υποχωρεί περισσότερο από 2%.

Στην Αθήνα, πάντως, οι επενδυτές φαίνεται να βλέπουν την πτώση σαν μια ευκαιρία εισόδου σε χαμηλότερες τιμές, καθώς οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν θετικές, όπως επιβεβαίωσε και η χθεσινή έκθεση της Κομισιόν, που εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα φθάσει στο 4,2%, φέτος και στο 6% το 2022.

Ο δείκτης FTSE χάνει γύρω στο 0,80%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,40%, καθώς η Alpha χάνει 0,80%, η Πειραιώς 0,40%, ενώ υψηλότερες, γύρω στο 2%, είναι οι απώλειες για Εθνική και Eurobank. Μικρή πτώση για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ η ΔΕΗ ξεχωρίζει θετικά, κερδίζοντας περισσότερο από 1%, μετά τις πληροφορίες για αύξηση των τιμολογίων μέσω ενεργοποίησης της ρήτρας για τα δικαιώματα ρύπων. Ανοδικά κατά 1,60% περίπου κινείται και η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Η αξία των συναλλαγών πλησιάζει τα 34 εκατ. ευρώ, χωρίς πακέτα, και είναι αρκετά υψηλή αλλά στο ίδιο πλαίσιο αυξημένων συναλλαγών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και χωρίς να προδίδει κάποια διάθεση πανικόβλητων, μαζικών ρευστοποιήσεων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μαζεύει τις απώλειες ο Γενικός Δείκτης, στα επίπεδα των 870 μονάδων

Η μετοχή της ΔΕΗ που καταγράφει «βουτιά» 11% και οι φόβοι των επενδυτών για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από μεγάλες εισηγμένες ασκούν ισχυρές πιέσεις στην αγορά που παλεύει να κρατηθεί στο όριο των 870 μονάδων.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλες πιέσεις στο ΧΑ, «βουτιά» για τη ΔΕΗ με απώλειες άνω του -10%

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ στον απόηχο της ανακοίνωσης για την αύξηση κεφαλαίου. Πτώση άνω του -1% για το Γενικό Δείκτη, ανησυχούν οι επενδυτές για τις ΑΜΚ. Πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.