ΓΔ: 873.67 -1.47% Τζίρος: 44.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:58:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή ανάκαμψη για τη Wall Street με νέο ράλι για την τεχνολογία

Σε υψηλό δύο εβδομάδων διαμορφώθηκε ο Nasdaq, με τους επενδυτές να αυξάνουν, εκ νέου, τις θέσεις τους στην υψηλή τεχνολογία μετά και από θετικά macro για τις ΗΠΑ.

Η ισχυρή ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών, μετά και τα νέα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, οδήγησαν σε ανοδική τροχιά τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq, εκ νέου, να ξεχωρίζει. 

Κέρδη 188 μονάδων ή 0,55% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται 1,02% στις 4.157,65 μονάδες και τον Nasdaq να φθάνει σε υψηλό δύο εβδομάδων με άνοδο 1,94% στις 13.494,09 μονάδες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Nasdaq 100 κινήθηκε άνω του μέσου όρου των τελευταίων 50 ημερών, γεγονός το οποίο, από πλευράς τεχνικής ανάλυσης αποτελεί «σήμα» για τους traders και ένδειξη αύξησης των θέσεών τους στις μετοχές του δείκτη. 

Ισχυρά κέρδη για τους μεγάλους της υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Microsoft και Tesla, ενώ ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι κλαδικοί δείκτες του S&P 500. 

Η ανακοίνωση από το αμερικανικό υπ. Εργασίας ότι οι νέες εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας έφθασαν στις 444.000, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2020 επανάφερε την αισιοδοξία στους επενδυτές για την καλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας και με δεδομένο ότι οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι αυτές θα έφθαναν στις 452.000. 

«Τα στοιχεία για τις αιτήσεις δείχνουν ότι η οικονομία ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Fed έχει θέσει δύο στόχους, ένας είναι ο πληθωρισμός και ο δεύτερος η αγορά εργασίας», εκτιμά ο Mike Loewngart, επικεφαλής επενδύσεων στην E-Trade Financial.

Αντιστροφή τάσεων για το bitcoin, το οποίο αρχικά κινήθηκε ανοδικά σε μία προσπάθεια να καλύψει τις χθεσινές μεγάλες απώλειές του, αλλά γύρισε σε αρνητική πορεία μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπ. Εργασίας διαμορφούμενο, όμως, υψηλότερα από το επίπεδο των 38.000 δολαρίων, ενώ χθες είχε υποχωρήσει από το 30.000 δολάρια. 

Σταθερά σε πτωτική πορεία κινείται η αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 2,58% στα 64,96 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 2,34% χαμηλότερα στα 61,88 δολάρια. 

Πτωτική στροφή για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,16% στα 1.878,45 δολάρια και τον άργυρο να αποδυναμώνεται 0,51% στα 27,8 δολάρια. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν κράτησε τα κέρδη η Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της FED

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν τις κρίσιμες ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τους επόμενους μήνες. Με μικρές απώλειες Dow Jones και S&P 500.