ΓΔ: 912.85 0.41% Τζίρος: 4.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:57:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο προκαλούν πληροφορίες για ΑΜΚ της Alpha Bank

Στο 1,66% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη με τη μετοχή της Alpha Bank να «βυθίζεται» κάτω του 1 ευρώ με απώλειες -20%.

Βύθιση με απώλειες που πλησιάζουν το -2% σημειώνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πτώση άνω του 10% για τη μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει «βουτιά» άνω του 10% με πληροφορίες να επιμένουν ότι επίκειται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με στόχο την επιτάχυνση της προσπάθειας μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 873,43 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -1,66% ενώ ο τραπεζικός δείκτης, κυρίως λόγω των πιέσεων στην Alpha, διαπραγματεύεται με απώλειες -5,25%. Η μετοχή της τράπεζας σημειώνει «βουτιά» -19% και βρίσκεται στο 0,9950 ευρώ, ενώ λίγο νωρίτερα οι απώλειες άγγιξαν το -19%.

Από την πλευρά της τράπεζας δεν επιβεβαιώνονται οι σχετικές πληροφορίες ωστόσο η συμπεριφορά της μετοχής δείχνει ότι υπάρχουν σχετικές διεργασίες ενώ αναλυτές εκφράζουν βεβαιότητα για την προοπτική αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας.

Η μετοχή της Eurobank υποχωρεί κατά -3,22%, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει απώλειες -4,39% ενώ κατά -2,7% υποχωρεί η μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς.

Πτώση -1,79% σημειώνει ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Κόντρα στο ρεύμα κινούνται η μετοχή της Aegean η οποία ενισχύεται σε ποσοστό +3% ενώ μεγάλα κέρδη, με +1,71%, διαπραγματεύεται η μετοχή του ΟΠΑΠ. Αντίστοιχα κέρδη, +1,75%, σημειώνει και η Coca Cola HBC συμπληρώνοντας την «τριανδρία» που ανακόπτει την πτώση του Γενικού Δείκτη. Μικρά κέρδη σημειώνουν επίσης ΔΕΗ και Jumbo.

Πτωτικά κινούνται τα υπόλοιπα bleu chips με τους περισσότερους τίτλους να σημειώνουν μικρές απώλειες κάτω του 1%.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 45 εκατ. ευρώ ενώ μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζει η μετοχή της Alpha Bank καθώς έχουν αλλάξει χέρια μέχρι στιγμής μετοχές αξίας 16 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ