ΓΔ: 875.3 0.25% Τζίρος: 44.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:08:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
Φωτο: Pixabay

Τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Φεβρουάριο εμφάνισε ο S&P 500

Εβδομαδιαίες απώλειες και για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street, ενώ συνεχίστηκε η επενδυτική στροφή σε μετοχές αξίας και οι ρευστοποιήσεις για τεχνολογία.

Η σημερινή σταθεροποιητική συνεδρίαση δεν ήταν αρκετή για να μαζέψει πλήρως τις απώλειες που σημείωσε η Wall Street καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με αποτέλεσμα ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 να εμφανίσει τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Φεβρουάριο. 

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones εμφάνισε άνοδο 0,36% στις 34.207,84 μονάδες, καθώς υπήρξε στροφή των επενδυτών από την τεχνολογία σε πιο παραδοσιακούς επιχειρηματικούς κλάδους και μετοχές αξίας, ενώ για την εβδομάδα είχε απώλειες 0,5%. 

Στο -0,05% και τις 4.157 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται έως και 0,7%, ο οποίος έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 0,4%.

Περισσότερες πιέσεις δέχθηκε ο τεχνολογικός Nasdaq με πτώση 0,61% και διαμόρφωση στις 13.411,74 μονάδες, με τις εβδομαδιαίες απώλειες να φθάνουν στο 0,3% και να συμπληρώνει τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών. 

Νέα πτώση για το bitcoin, καθώς υπήρξαν νέες προειδοποιήσεις για τη χρήση του κρυπτονομίσματος από την Κίνα, το οποίο υποχώρησε κατά 10% και διαμορφώθηκε κοντά στο επίπεδο των 36.000 δολαρίων. Η πτώση του bitcoin συμπαρέσυρε και μετοχές που έχουν συνδεθεί άμεσα μαζί του, όπως αυτή της Tesla, η οποία είχε απώλειες 1%. 

Κέρδη 3,2% για τη Boeing μετά από δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο αεροναυπηγικός όμιλος θα αυξήσει την κατασκευή του 737 ΜΑΧ σε 42 jets τον μήνα έως το τέλος του 2022. 

Στα θετικά και για τη Wall Street η διαμόρφωση του αμερικανικού ΡΜΙ σε επίπεδο ρεκόρ για τον Μάιο, καθώς έφθασε στο 61,5 από 60,5 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα παρέμενε αμετάβλητος. 

Ανάκαμψη για την αγορά πετρελαίου μετά από δύο συνεδριάσεις μεγάλων πιέσεων, με το brent να ενισχύεται 2,4% στα 66,69 δολάρια και το αμερικανικό αργό να εμφανίζει κέρδη 3% στα 63,84 δολάρια. 

Πτωτική πορεία για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί κατά το οριακό 0,02% στα 1.881,35 δολάρια και τον άργυρο να αποδυναμώνεται 1,54% στα 27,63 δολάρια. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στην Ευρώπη προκαλεί το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Η επιβεβαίωση των δημοσκοπήσεων, με τη νίκη του SPD, αφαιρεί έναν παράγοντα ανησυχίας από τις αγορές, οι οποίες, άλλωστε, έχουν προεξοφλήσει ότι ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης θα καθυστερήσει σημαντικά.
Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν κράτησε τα κέρδη η Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της FED

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν τις κρίσιμες ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τους επόμενους μήνες. Με μικρές απώλειες Dow Jones και S&P 500.