ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τιμή στόχο 1,65 ευρώ για την μετοχή της Alpha Bank από την AXIA

Η AXIA ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη της μετοχής της τράπεζας και εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Alpha Bank.

Σε νέα τους έκθεση με τίτλο «Έτοιμοι, στις θέσεις σας, φύγαμε!» οι αναλυτές της AXIA επανεκκινούν την κάλυψη της Alpha Bank μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου με σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο Ευρώ 1,65 δίνοντας περιθώρια ανόδου κοντά στο 50%.

Με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Alpha Bank αλλάζει ταχύτητα και μπαίνει σε μία νέα εποχή ανάπτυξης, σημειώνουν οι αναλυτές της AXIA, εκτιμώντας πως σε μερικά τρίμηνα και μέχρι τα μέσα του 2022, η Alpha Bank θα έχει μονοψήφιο δείκτη προβληματικών δανείων, ανοίγοντας τον δρόμο για υψηλότερη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία. Με βάση τις εκτιμήσεις, η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα ανέβει στο 8,5% το 2023 με κέρδη πάνω από Ευρώ 500 εκατ. Η μερισματική απόδοση εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 5% ακόμα και με συντηρητικές εκτιμήσεις.

Η αποτίμηση της μετοχής βρίσκεται στο 0,39x ως προς τα ίδια κεφάλαια και στις 4,9x φορές ως προς τα κέρδη, μόλις στα μισά των αντίστοιχων δεικτών του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού.

Στην ανάλυσή της η AXIA δείχνει πως, αν τα κέρδη και τα κεφάλαια της Alpha Bank στην Ρουμανία αποτιμηθούν στα επίπεδα του τοπικού ανταγωνισμού, δηλ. περί των Ευρώ 0,6 δισ. τότε η Alpha Bank στην Ελλάδα αποτιμάται μόλις στο 0,3x επί των ιδίων κεφαλαίων, πράγμα που δεν συνάδει με τη αναμενόμενη κερδοφορία περί του 8% για το 2023 στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της τράπεζας μετά την μεγάλη άνοδο της Παρασκευής κατά 10% η μετοχή συνέχισε και σήμερα την ανοδική της πορεία ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση με κέρδη +3,68%, στα 1,1260 ευρώ.

Η μετάβαση της Alpha Bank από τον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης της MSCI στον Standard Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, φέρνει εισροές που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 180 εκατ. δολάρια από την JP Morgan.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Alpha Bank

««Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Β. Ψάλτης.