ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Bitcoin, κερδοσκοπία, χρηματιστήρια
Φωτο: Shutterstock

Πόλεμος Κίνας στα κρυπτονομίσματα: Παράνομες όλες οι συναλλαγές

Μεγάλη πτώση για το Bitcoin μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας που απαγορεύει όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα στους κατοίκους της χώρας. «Στοπ» και στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Κλοιό γύρω από τα κρυπτονομίσματα δημιουργούν οι κινεζικές αρχές, απαγορεύοντας στους κατοίκους της Κίνας όλες τις συναλλαγές ως παράνομες και θέτοντας στόχο την παύση όλων των δραστηριοτήτων στον τομέα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα να κάνει «βουτιά» έως και κατά 6% σήμερα η τιμή του Bitcoin.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα είναι παράνομες και απαγορεύονται, στέλνοντας το ισχυρότερο μήνυμα ως τώρα για την αποφασιστικότητά της να πατάξει τα κρυπτονομίσματα.

Όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin και Tether, δεν είναι νόμιμα νομίσματα και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά, ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) στην ιστοσελίδα της. Όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που παρέχονται από υπεράκτια χρηματιστήρια σε κατοίκους εσωτερικού, αποτελούν παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, ανέφερε η PBOC στην ανακοίνωσή της.

Η αυστηρή οδηγία έστειλε το Bitcoin έως και 6% χαμηλότερα, από τα 45.000 δολ. στα 42.300, την ώρα που οι αγορές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την κρίση χρέους στην οποία εμπλέκεται ο όμιλος ανάπτυξης ακινήτων Evergrande Group.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η παρέμβαση της PBOC ενδέχεται να συνδέεται με το γεγονός ότι, παρά τις προσπάθειες να σταματήσει η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, όπου είναι χαμηλές οι τιμές της ενέργειας, η δραστηριότητα συνεχίζεται. Η υπηρεσία οικονομικού σχεδιασμού της Κίνας ανακοίνωσε ότι είναι επείγον καθήκον της χώρας να εξαλείψει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εκπλήρωση των στόχων για μείωση των εκπομπών Co2.

Αναλυτές τονίζουν ότι είναι αναμενόμενη μια σπασμωδική αντίδραση των επενδυτών, καθώς οι κινεζικές αρχές κόβουν την ανοδική δυναμική των κρυπτονομισμάτων και, σε κάθε περίπτωση, η ανοδική κίνηση πάνω από 40.000 δολάρια για το Bitcoin σε αυτή τη φάση σταματά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ