ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Φρέναρε τους δείκτες της Wall Street η πτώση των τεχνολογικών μετοχών

Υποχώρησε αλλά παρέμεινε κοντά στο ιστορικό υψηλό ο δείκτης S&P 500. Καθησυχαστικός ο διοικητής της Fed σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης αύξησης των επιτοκίων.

Ο S&P 500 υποχώρησε, αλλά παρέμεινε κοντά σε ιστορικά υψηλά. Η πτώση της τεχνολογίας που προκλήθηκε από το Snap επιβάρυνε το κλίμα, ενώο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ προσπάθησε να περιορίσει τις ανησυχίες σχετικά με την προοπτική αυξήσεων των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,1%, πολύ κοντά στο προηγούμενο ενδοημερήσιο ιστορικό υψηλό των 4.559,70, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πρόσθεσε 0,3% ή 120 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,7%.

Ο επικεφαλής της Fed  τόνισε ότι ήρθε η ώρα να μειώσουμε τις αγορές ομολόγων όχι να αυξήσουμε τα επιτόκια. Με αυτόν τον τρόπο συνέχισε να υποδηλώνει ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού παραμένει παροδικός, αν και είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της για να «καθοδηγήσει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου». «Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε υπομονετικοί και να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί η ανάκαμψη και να επιτρέψουμε στην αγορά εργασίας να θεραπευτεί», πρόσθεσε.

Η τεχνολογία, η οποία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πρόσφατη ανάκαμψη της αγοράς, βρέθηκε υπό πίεση μετά την προειδοποίηση του Snap για επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μετά τις αλλαγές της Apple σχετικά με το απόρρητο στο λειτουργικό της σύστημα για κινητά, το iOS.

Η Apple ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι, ως μέρος της ενημέρωσης iOS 14, θα δώσει στους χρήστες την επιλογή να αποκλείουν τις εφαρμογές από την πρόσβαση στο IDFA ή να παρακολουθούν διαφημιζόμενο στα iPhone τους. Η Snap ανέφερε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα ως έναν άλλον παράγοντα για τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2021.

Ωστόσο, τόσο τα ζητήματα εφοδιασμού όσο και τα συμβάντα «θα πρέπει τελικά να αποδειχθούν παροδικά, καθώς οι διαφημιστές υιοθετούν σταδιακά νέα εργαλεία για να μετρούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα γεγονότα σε μία μετά IDFA πραγματικότητα και επίσης, καθώς ζητήματα όπως η συμφόρηση λιμανιών και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού επανέρχονται στα προ της πανδημίας επίπεδα», ανέφερε η Credit Suisse.

Facebook, Twitter και Pinterest υποχώρησαν περισσότερο από 4%.

Οι τράπεζες, εν τω μεταξύ, ωθήθηκαν υψηλότερα από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα από τις περιφερειακές τράπεζες και την American Express. Ο χρηματοοικονομικός Όμιλος SVB αύξησε τις προβλέψεις του για ολόκληρο το έτος 2021 μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις τόσο σε ό,τι αφορά τα έσοδα όσο και στα κέρδη, στέλνοντας τη μετοχή του πάνω από 5%.

Η American Express επίσης αυξήθηκε 5%, αφού ανέφερε κέρδη και έσοδα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street και έκανε πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή για το 2022 στην κορυφή του εύρους καθοδήγησής της.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, η εταιρεία ακινήτων Evergrande φαίνεται ότι θα αποτρέψει την αθέτηση υποχρεώσεων, αφού θα αποπληρώσει το χρέος πριν από την προκαθορισμένη προθεσμία.

Σε άλλους τομείς, η Digital World Acquisition Corp υπερδιπλασιάστηκε και έχει σημειώσει άνοδο κατά 357% από την Πέμπτη, ενόψει της ευρέως αναμενόμενης συγχώνευσης της SPAC με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ακραία μεταβλητότητα στη Wall Street: Από τα κέρδη σε «βουτιά» δεικτών

Ο Nasdaq κέρδιζε σχεδόν 2% και βρέθηκε στο κλείσιμο 1,30% χαμηλότερα. Πιέσεις και στις μετοχές καταναλωτικών αγαθών. Δραματική πτώση 24% για την Peloton Interactive. Επιφυλακτικότητα για τα αποτελέσματα της Netflix.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, wall street
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν πτόησε τη Wall το ρεκόρ πληθωρισμού, ενισχύθηκε ο τομέας τεχνολογίας

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1982 ανέβηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, αλλά κινήθηκε στα όρια των προβλέψεων των αναλυτών. Πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων, ενισχυμένες οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές.