ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Pixabay

Ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα του ΧΑ

Ο τραπεζικός κλάδος και πάλι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου με την αγορά να κινείται πάνω από τα επίπεδα των 890 μονάδων. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 893,41 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,58%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,85 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,62%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,13%), της Εθνικής (+2,10%), της ΑΔΜΗΕ (+1,38%), της Alpha Bank (+1,38%) και της ΔΕΗ (+1,08%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-0,97%), της Τιτάν(-0,54%) και της Jumbo (-0,38%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,48%) και της Τεχνολογίας (+0,85%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,38%).

Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 14 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παΐρης +30,00% και MLS Πληροφορική +15,94%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου -2,86% και Ικτίνος -1,92%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ελκυστικές αποτιμήσεις του ΧΑ και τα «στοιχήματα« για τον MSCI Greece

Η διόρθωση στο Χ.Α. φέρνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά η επικείμενη αναδιάρθρωση του MSCI Greece και η αναβάθμιση του ΧΑ το 2027 δημιουργούν αβεβαιότητα για το ισοζύγιο εισροών - εκροών κεφαλαίων.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.