ΓΔ: 879.3 0.01% Τζίρος: 12.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Θετική πορεία για το Χρηματιστήριο με ώθηση από υψηλή κεφαλαιοποίηση

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Mytilineos και Eurobank που ενισχύονται υψηλότερα του 1%, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής εισέρχεται και ο τίτλος της ΔΕΗ (+0,11%) μετά τη συμφωνία με CVC Capital.

Η καλή πορεία συγκεκριμένων μετοχών οδηγεί υψηλότερα την εγχώρια αγορά η οποία σήμερα ξεκίνησε... κανονικά τη συνεδρίασή της, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σταθερά υψηλότερα από το επίπεδο των 900 μονάδων, εμφανίζοντας, όμως, κέρδη χαμηλότερα από αυτά των κορυφαίων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,65% και ο γερμανικός DAX κινείται υψηλότερα του +1%. 

Στις 11:34 ο Γενικός Δείκτης έχει άνοδο 0,32% στις 904,01 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 7,95 εκατ. ευρώ, ενώ υπερισχύουν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 55 έναντι 15 πτωτικών και 12 που διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 0,40% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο +0,53% κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Άνοδος 0,48% για τον τραπεζικό δείκτη με τον τίτλο της Eurobank να έχει την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 1,23%, ενώ κέρδη 0,13% εμφανίζει η μετοχή της Alpha Bank, στο +0,19% βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα και οριακά κέρδη 0,07% σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς. Απώλειες 1,89% για την Attica Bank, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε δεσμευτικές προσφορές από τέσσερα επενδυτικά οχήματα προκειμένου να επιλέξει ποιο από αυτά θα αναλάβει να καλύψει μέρος της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση σημαντικό μερίδιο του ενδιαφέροντος προσελκύει από τη μία πλευρά η μετοχή της Mytilineos με άνοδο 0,97%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη στο εννεάμηνο έφθασαν σε επίπεδα - ρεκόρ, ενώ παράλληλα ο όμιλος προαναγγέλει αύξηση των επενδύσεών του για το επόμενο έτος και από την άλλη ο τίτλος της ΔΕΗ, που βρίσκεται στο +0,11% και τα 9,08 ευρώ, καθώς ανακοίνωσε συμφωνία με τη CVC Capital προκειμένου να συμμετάσχει ως cornestone επενδυτής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να καλύψει ποσό έως και 395 εκατ. ευρώ, εφόσον η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών δεν ξεπεράσει τα 9 ευρώ. Στις μετοχές που ξεχωρίζουν με την πορεία τους συγκαταλέγονται οι Sarantis, ΕΧΑΕ, ElvalHalcor και ΟΠΑΠ, οι οποίες εμφανίζουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%. 

Σταθερά το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική αγορά είναι να κατορθώσει να ξεπεράσει με αξιώσεις το επίπεδο των 900 μονάδων και παράλληλα να το πράξει με τζίρο που θα αγγίξει τουλάχιστον τα 60 εκατ. ευρώ ανά συνεδρίαση, προκειμένου να «πείσει» ότι έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα και να προσελκύσει «φρέσκο» χρήμα. Σίγουρα η χθεσινή εικόνα, όπου η συνεδρίαση ξεκίνησε με πέντε ώρες καθυστέρηση, διήρκησε «καθαρά» για 90 λεπτά και κυρίως δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση της επενδυτικής κοινότητας για τις αιτίες που οδήγησαν σε όλη αυτή την κατάσταση, δεν συμβάλει στην προσέλκυση νέων επενδυτών - κυρίως δυνατών «παικτών» από το εξωτερικό - για το ελληνικό Χρηματιστήριο. 

Σε καθαρό επίπεδο, πάντως, δραστηριότητας από την αρχή Οκτωβρίου το ΧΑ ακολουθεί πολύ καλή πορεία κατορθώνοντας να κλείσει αρκετές από τις «πληγές» που δημιούργησε ο Σεπτέμβριο και έχει προσφέρει ενδείξεις ότι μπορεί να πετύχει ακόμη και year end rally.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Παγώνει» το ΧΑ η ακραία μεταβλητότητα, δεύτερη ημέρα χαμηλών συναλλαγών

Κέρδη 2,36% για τον Γενικό Δείκτη σε εβδομαδιαία βάση, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές καθώς η άνοδός τους ξεπέρασε το 4%. Προβληματίζει η χαμηλή αξία των συναλλαγών, που άγγιξε σήμερα οριακά τα 50 εκατ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και blue chips ωθούν πάνω από τις 880 μονάδες τον Δείκτη

Με ώθηση από την ανοδική αντίδραση της Wall Street και των ευρωπαϊκών αγορών η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κινείται πάνω από τις 880 μονάδες. Αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές και κέρδη για Coca Cola HBC, Jumbo, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.