ΓΔ: 859.38 -0.88% Τζίρος: 83.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στασιμότητα για τον ΓΔ, παραμένει στο επίκεντρο ο ενεργειακός κλάδος

Σταθερά σε ανοδική πορεία ο τίτλος της ΔΕΗ (+1,6%), ενώ ακόμη καλύτερη πορεία ακολουθεί η Τέρνα Ενεργτειακή με κέρδη 2,5%. Ισχυρά κέρδη για ElvalHalcor (2,7%). Αρνητική κίνηση πλην Alpha και Attica για τράπεζες.

Ήπιες οι μεταβολές για την αγορά, με τη μετοχή της ΔΕΗ αλλά και εν γένει τους τίτλους του ενεργειακού κλάδου να ξεχωρίζουν, στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται υψηλότερα από το επίπεδο των 921 μονάδων, ενώ ακολουθεί πορεία ελαφρώς υποδεέστερη των ευρωπαϊκών αγορά, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,29%. 

Στις 13:42 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,06% στις 921,80 μονάδες, έχοντας κινηθεί, σήμερα, μεταξύ του χαμηλού των 919,19 και του υψηλού των 923,67 μονάδων. Καλή εικόνα για την αξία των συναλλαγών, η οποία φθάνει στα 35,74 εκατ. ευρώ, ενώ οριακά υπερισχύουν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 47 έναντι 43 που σημειώνουν απώλειες. Πτώση μόλις 0,09% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να διευρύνει τα κέρδη του στο 0,55%. 

Διευρύνει την πτώση του στο -0,48% ο τραπεζικός δείκτης, καθώς μόνο οι μετοχές των Alpha Bank και Attica Bank κινούνται με θετικό πρόσημο και κέρδη 0,36% και 3,57% αντίστοιχα. Αντίθετα πιέσεις ασκούνται στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,44%, τη Eurobank να έχει απώλειες 0,72%, ενώ στο -0,48% κινείται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη 1,60% στα 10,822 ευρώ, ενώ ακόμη καλύτερη πορεία ακολουθεί ο τίτλος της Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο 2,56%. Ο τίτλος της ΔΕΗ παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εν αναμονή της σχεδόν βέβαιης ένταξής του - στις 17 Νοεμβρίου - στον δείκτη MSCI Greece Large Capλόγω του ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα «εκτοξευθεί» μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προήλθαν από την ΑΜΚ αλλά και εξαιτίας της μεγάλης διασποράς (free float) τους. 

Στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης και ο τίτλος της Lamda Development με κέρδη 1,22%, μετά και τη σημερινή, τρίτη στη σειρά, διαδικτυακή παρουσίαση του masterplan για την ανάπλαση του Ελληνικού, με την εταιρεία να τονίζει ότι τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν οι πολυαναμενόμενες εργασίες για την ανάπτυξη της έκτασης. Ισχυρά κέρδη 2,78% εμφανίζει και η μετοχή της ElvalHalcor, η οποία δημοσιοποίησε σήμερα ότι το εύρος διακύμανσης για την απόδοση του ομολόγου της θα είναι μεταξύ 2,4% και 2,9%. Σημειώνεται ότι αφορά 7ετές ομόλογο ύψους 250 εκατ. ευρώ. 

Με θετικό πρόσημο κινείται και ο δεικτοβαρής τίτλος του ΟΤΕ που εμφανίζει κέρδη 0,26%, ενώ οριακά υψηλότερα στο +0,08% κινείται ο ΟΠΑΠ. Αντίθετα πιέσεις δέχεται η μετοχή της Coca-Cola HBC με απώλειες που φθάνουν στο 0,63%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έχασε τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υπό πίεση τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Σαφής η επικράτηση των πωλητών, μέτρια η αξία συναλλαγών. Το γύρισμα της Coca Cola σε θετικό πρόσημο βοήθησε στη μείωση των απωλειών του Γενικού Δείκτη. Viohalco και Titan διασώθηκαν με θετικό κλείσιμο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο με αιχμή τις τράπεζες

Σχεδόν στο 3% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, ενώ ξεπερνά το 2% η πτώση ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola HBC. Αντιστέκονται στην πίεση ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Titan και Viohalco. Αρνητικά πρόσημα και στις αγορές της Ευρώπης.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση για το Χρηματιστήριο, παραμένει αρνητικό το διεθνές κλίμα

Θετική η εικόνα για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές αλλά και για ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να προσπαθεί να διατηρήσει τη θετική πορεία. Ράλι με κέρδη άνω του 5% για Intrakat.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Καλύφθηκε το χαμένο έδαφος στο ΧΑ με ώθηση από τις αλλαγές στον MSCI

Όλες οι εβδομαδιαίες απώλειες του Γενικού Δείκτη καλύφθηκαν με τη δυναμική αντίδραση (+2,43%) στη σημερινή συνεδρίαση. Τη σκυτάλη ανόδου από την Εθνική πήραν Eurobank και Πειραιώς. Ισχυρή άνοδος Coca Cola, Mytilineos, Jumbo.