ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο Αθηνών

Κράτησε το όριο των 890 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Πτώση 0,34% παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος πάντως κατάφερε να «υπερασπιστεί» το όριο των 890 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 75,026 εκατ. ευρώ.

Ήπια υποχώρηση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 890 μονάδων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ και της Lamda Development.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 890,37 μονάδες, σημειώνοντας ήπια πτώση 0,34 %.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 886,87 μονάδες (-0,73%) και υψηλότερη τιμή στις 894,70 μονάδες (+0,15%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 75,026 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 20.326.106 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,43%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+3,11%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,63%), της Lamda Development (+1,54%), της Σαράντης (+0,95%) και του ΟΠΑΠ (+0,87%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-2,94%), της Fourlis (-2,72%), της Εθνικής (-2,24%), της Πειραιώς (-2,08%) και της Eurobank (-2,03%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+3,11%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+1,44%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (-5,50%) και των Τραπεζών (-2,38%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 4.833.639 και 3.442.178 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 26,602 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 8,321 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 62 πτωτικά και 30 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Πετρόπουλος +8,15% και Ακρίτας +5,49%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:  -8,55% και Paperpack -5,61%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.