ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό, Lamda Development
Φωτο: Lamda Development

Pantelakis Sec.: Στα 13,2 ευρώ η τιμή - στόχος για τη Lamda Development

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση «overweight» και αναφέρει ότι, με καταλύτη το έργο του Ελληνικού, η καθαρή αξία ενεργητικού της εταιρείας (NAV) μπορεί να φθάσει στα 18,7 ευρώ ανά μετοχή.

Τιμή – στόχο 13,2 ευρώ και σύσταση «overweight» προσδίδει στη μετ0χή της Lamda Development η Pantelakis Securities, σε έκθεσή της με την οποία ξεκινά την κάλυψη της εταιρείας. 

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ η τιμή της μετοχής της εταιρείας διαμορφώνεται στα 6,8350 ευρώ, με την Pantelakis να «βλέπει» δυνατότητα ανόδου που ξεπερνά το 93%. 

Βασική αιτία για τις κάτι παραπάνω από θετικές προοπτικές για την εταιρεία αποτελεί η έναρξη, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, του έργου του Ελληνικού, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «επικών διαστάσεων» για τα ελληνικά δεδομένα, με τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του να έχει, ήδη, εξασφαλιστεί. 

Συνολικά  εκτιμάται ότι η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) θα φθάσει στα 18,7 ευρώ ανά μετοχή (σημειώνεται ότι η Lamda Development εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στα 16,9 ευρώ ανά μετοχή) από 6,2 ευρώ ανά μετοχή το 2020, με το Ελληνικό να αντιπροσωπεύει το 85% αυτής της αύξησης. Η προγραμματισμένη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο των εμπορικών κέντρων που διαθέτει η εταιρεία το 2022 θα αποκρυσταλλώσει περαιτέρω την πορεία και θα «ξεκλειδώσει» αξία, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε επανέναρξη καταβολής μερίσματος από τη Lamda Development από το 2024 και μετά. Όπως, δε, σημειώνεται στην έκθεση η Αρχική Δημόσια Εγγραφή (ΙΡΟ) των εμπορικών κέντρων της Lamda Development θα αποτελέσει έναν καταλύτη, καθώς η μετατροπή των προσφυμφωνιών σε πραγματικές συμφωνίες θα αυξήσει τις ταμιακές ροές και θα βελτιώσει τις προοπτικές. 

Η τιμή – στόχος, διευκρινίζει η ελληνική χρηματιστηριακή, λαμβάνει υπόψη της τόσο την αξία των υπαρχόντων εμπορικών κέντρων όσο και την αξία που θα δημιουργηθεί από την ολοκλήρωση του Ελληνικού. 

Αναφέρει ακόμη ότι η Lamda Development αποτελεί ένα εξαιρετικό «σημείο εισόδου» για τους επενδυτές, καθώς η τρέχουσα τιμή της μετοχής:

  • Αξιολογεί τις υπάρχουσες δραστηριότητες 14% χαμηλότερα από την Καθαρή Αξία Ενεργητικού που διαθέτουν, 
  • Δεν περιλαμβάνει την προστιθέμενη αξία που έχει δημιουργήσει το έργο του Ελληνικού. 
     
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Ellinikon Experience Park
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lamda: Παραδίδει το Ellinikon Experience Park, πρώτο έργο του Ελληνικού

Το Experience Park του Ελληνικού καλύπτει μία έκταση πάνω από 70 στρέμματα, η οποία αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας. Ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Δεκεμβρίου.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε αλλαγές στην οργανωτική δομή προχώρησε η Lamda Development

O κ. Δ. Κίτσιος,θα αναλάβει το ρόλο του Chief Infrastructure & Controls Officer, ενώ ο κ. Δ. Ζωντανός αφήνει το ρόλο του Chief Construction and Planning Officer και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο του Ελληνικού, αναλαμβάνοντας ρόλο συμβούλου στον CEO.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμβολικής σημασίας τo πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό το 2023

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό σε διεθνές επίπεδο κτίριο βιώσιμου σχεδιασμού και ο στόχος που τέθηκε εξαρχής ήταν να ανταποκρίνεται απόλυτα και με σεβασμό στις ουσιαστικές και λειτουργικές ανάγκες των πολιτών ΑμεΑ στους οποίους απευθύνεται.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Δουλεύει πυρετωδώς το μεγαλύτερο εργοτάξιο στην Ελλάδα

Σε συνέχεια των μεγάλων κατεδαφίσεων των προηγούμενων μηνών, τρία ακόμη μεγάλα κτίρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος έχουν ξεκινήσει να κατεδαφίζονται. Στη Λ. Βουλιαγμένης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο ΑΜΕΑ.