ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τραπεζικές μετοχές και ΟΤΕ ωθούν ακόμη υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τους τίτλους των ΟΤΕ, Alpha Bank αλλά και Jumbo, με ελάχιστες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν απώλειες.

Συνεχίζει το ανοδικό του βηματισμό το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές αλλά και τον δεικτοβαρή τίτλο του ΟΤΕ να ωθούν ακόμη υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος «βλέπει» με αξιώσεις το επίπεδο των 930 μονάδων, ενώ το καλό κλίμα συνεπικουρεί και η πολύ καλή πορεία των διεθνών αγορών, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται άνω του 1%, ενώ σε θετικό πρόσημο γύρισαν και τα futures της Wall Street. 

Στις 12.32 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,05% στις 927,94 μονάδες, δηλαδή πολύ κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 928,16 μονάδων αλλά και σε αυτό 52 εβδομάδων που ήταν στις 929,26 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 919,85 μονάδες. Στα 31,95 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με σταθερό προβάδισμα των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 62 έναντι 31 που κινούνται πτωτικά. Κέρδη 1,21% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,68%. 

Μία ακόμη συνεδρίαση με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, γεγονός  που αποδεικνύεται και από την αξία των συναλλαγών του που ξεπερνά τα 16,6 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή της Alpha Bank (+2,46%) να είναι αυτή που ξεχωρίζει με αξία συναλλαγών άνω των 8,3 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,91% για τον τίτλο της Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 1,26%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 2,43% υψηλότερα. Αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να εμφανίζει άνοδο 1,68%. 

Ώθηση τόσο στον Γενικό Δείκτη όσο και στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης προσφέρει και ο τίτλος του ΟΤΕ με κέρδη 2,62%, με τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 1,35%, τη μετοχή της ΔΕΗ να γυρίζει σε θετική τροχιά μετά από αρκετές συνεδριάσεις πιέσεων και να έχει άνοδο 1,35%, ενώ στο +0,47% κινείται ο τίτλος της Coca-Cola HBC. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει και η μετοχή της Jumbο με άνοδο 2,20%, ενώ λίγες είναι οι μετοχές που εμφανίζουν ήπιες απώλειες, καθώς υποχωρούν μόνο οι ElvalHalcor (-0,42%), ΕΥΔΑΠ (-0,26%), Mytilineos (-0,13%) και ΟΛΠ (-0,23%). 

Η εγχώρια αγορά, βοηθούμενη και από την αργία της περασμένης Πέμπης, δεν ευθυγραμμίστηκε με την πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ παράλληλα η σημαντική αύξηση της αξίας των συναλλαγών δημιουργεί ελπίδες για επιστροφή των επενδυτών, κυρίως των ξένων, στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

Κάποιοι αναλυτές επίσης σημειώνουν πως αυτή η διαφοροποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου οφείλεται σε επικείμενη θετική εξέλιξη, με κάποιες χρηματιστηριακές φήμες που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν να θέλουν την προσεχή Παρασκευή τον οίκο Fitch να κάνει την έκπληξη, ανεβάζοντας τη βαθμολογία της χώρας μας. Κάποιοι σημειώνουν ότι είναι πιθανόν ο οίκος να αναβαθμίσει τις προοπτικές της Ελλάδας σε «θετικές» από σταθερές», προλειαίνοντας το έδαφος για περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εντός των επόμενων 18 μηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και blue chips πιέζουν κάτω από τις 950 μονάδες τον Γ. Δείκτη

Μετά το ανοδικό ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων, οι τραπεζικές μετοχές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο και με απώλειες που ξεπερνούν το 1,4% πιέζουν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα. Σε αρνητικό έδαφος γύρισε και η μετοχή της Coca Cola HBC.