ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Κερδίζει έδαφος το Χρηματιστήριο με «ατμομηχανή» την Alpha Bank

Μία ανάσα από τις 960 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με, εκ νέου, υψηλή αξία συναλλαγών και πολύ καλή πορεία για τις μετοχές των Alpha Bank, ΟΤΕ, Coca-Cola HBC και Mytilineos.

Ακάθεκτο ανοδικά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των 960 μονάδων, ενώ παράλληλα οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από τη διαμόρφωση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Παράλληλα το ΧΑ συνεχίζει να ακολουθεί πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών, όπου ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί έστω και κατά το οριακό -0,01%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια στη Wall Street. 

Στις 13:06 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,73% στις 957,27 μονάδες, το οποίο αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό και εκ νέου υψηλό 7 ετών, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 43,63 εκατ. ευρώ. Σταθερή η επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 68 έναντι 33 που κινούνται με απώλειες και 14 που παραμένουν αμετάβλητες. Στο +0,72% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει κέρδη +0,93%. 

Διευρύνει τα κέρδη του στο +0,66% ο τραπεζικός δείκτης, με πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Alpha Bank, η οποία ενισχύεται +1,71%, ακολουθούμενη από αυτήν της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη +1,31%, ενώ άνοδο +0,50% εμφανίζει ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς. Αντίθετα πτωτικά κινείται η μετοχή της Eurobank με απώλειες -0,74%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η πολύ καλή πορεία των δεικτοβαρών τίτλων των ΟΤΕ και Coca-Cola HBC με κέρδη +1,39% και +1,26% δίνει περαιτέρω ώθηση στην αγορά, ενώ με ισχυρά ανοδικά κινείται η μετοχή της Aegean Airline με άνοδο +1,72%, ενώ κέρδη που ξεπερνούν το +1% εμφανίζουν οι μετοχές των Mytilineos και ElvalHalcor. Αντίθετα πτωτικά αν και αρκετά συγκρατημένα κινούνται οι μετοχές των Jumbo, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Sarantis και ΟΛΠ. 

Η νέα ενίσχυση του πληθωρισμού δεν τρόμαξε την αγορά, ενώ ανάλογη ψυχραιμία εμφανίζει αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και τα μέτρα που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή επηρεάζουν μόνο τους κλάδους εστίασης και διασκέδασης. 

Παράλληλα συνεχίζονται οι θετικές εκθέσεις για τις ελληνικές μετοχές, με την HSBC να επανέρχεται, μετά το χθεσινό της report όπου διατήρησε τη σύσταση «overweight» για το σύνολο της αγοράς, με νέα έκθεση, η οποία αφορά τις ελληνικές τράπεζες, στις οποίες δίνει σύσταση «buy» ενώ έχει ως top pick της τη μετοχή της Eurobank. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η MIG με 4.834.695 και 3.750.696 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΔΕΗ με 6,781εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 6,015 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,66%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,13%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-0,82%) και των Κατασκευών (-0,36%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +10,00% και Ξυλεμπορία(κ) +6,50%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -18,55% και ΒΙΣ -10,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ