ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Societe Generale: Εντός MSCI Εθνική Τράπεζα και Mytilineos τον Μάιο

Στην αναθεώρηση του Μαίου αναμένεται η ένταξη των δύο μετοχών στους δείκτες, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και διαγραφή του τίτλου της Jumbo, σύμφωνα με τον γαλλικό όμιλο.

Θετικές εξελίξεις για τη συμμετοχή των ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI αναμένει για τον Μάιο η Societe Generale, καθώς εκτιμά ότι θα υπάρξει μία διαγραφή αλλά ταυτόχρονα και δύο προσθήκες. 

Σύμφωνα με τον γαλλικό όμιλο θα υπάρξει διαγραφή της μετοχή της Jumbo, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν δύο εισαγωγές, αυτές των Εθνικής Τράπεζας και Mytilineos

Η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 28ης Φεβρουαρίου, δηλαδή την 1η Μαρτίου. Η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI ακολουθεί στις 12 Μάϊου με την ισχύ της να τίθεται την 1η Ιουνίου.

Για την Jumbo αναφέρει ως λόγο διαγραφής την κεφαλαιοποίηση (size), ενώ για τις Εθνική Τράπεζα και Mytilineos αναφέρει ως λόγο της προσθήκης την αύξηση του βάρους των ελληνικών μετοχών. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται στους υπολογισμούς της Société Générale κατή την 1η Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις στην αγορά για εισαγωγή της ΕΤΕ στους δείκτες της MSCI από αυτόν τον μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή πιθανότητα εισόδου της Εθνικής στον MSCI βλέπει η Morgan Stanley

Όπως σημειώνει στην έκθεση του ο αμερικανικός οίκος, εάν η μετοχή της ΕΤΕ ενταχθεί στους δείκτες MSCI Greece αυτό θα σημάνει πιθανές εισροές έως και 148 εκατ. δολάρια. Μικρή πιθανότητα δίνει και στη διαγραφή της Jumbo.
ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Έτοιμος προς απογείωση το 2022 ο τομέας ΑΠΕ της Mytilineos

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας, ενώ τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.