ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Euroxx: Στα 23,80 ευρώ η τιμή - στόχος για Mytilineos, με περιθώριο ανόδου 57%

Ως «συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας» χαρακτηρίζει τη μετοχή της Mytilineos η ελληνική χρηματιστηριακή, εκτιμώντας ότι τα EBITDA θα ενισχυθούν το 2022 κατά 39%.

Στα 23,80 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, η Euroxx σε σημερινή της έκθεση, από 19,50 ευρώ που ήταν πριν, βλέποντας περιθώρια ανόδου 57% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα και διατηρώντας τη σύσταση «overweight».

Η αναβάθμιση αποδίδεται τόσο στην αντίστοιχη αναβαθμισμένη εκτίμηση για την πορεία των τιμών αλουμινίου όσο και στις κάτι παραπάνω από θετικές προοπτικές για τη μονάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Σύμφωνα με τη Euroxx η Mytilineos απέδειξε με την πορεία της το 2021 ότι μπορεί να «κινείται χωρίς προβλήματα ακόμη και υπό συνθήκες έντονης μεταβλητότητας στις αγορές», με αποτέλεσμα να επιτύχει μεγέθη – ρεκόρ. 

«Βάσει των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου αποδεικνύεται ότι η Mytilineos όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από τα τεράστια προβλήματα στην ενεργειακή αγορά αλλά εξήλθε και νικήτρια από αυτά, ενώ το υπάρχον σταθερό ενεργειακό συμβόλαιο για τον κλάδο της μεταλλουργίας προσφέρει ασφάλεια στην εταιρεία», αναφέρεται στην έκθεση. 
 
Για το 2022 η χρηματιστηριακή αναμένει ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα φθάσουν στα 497 εκατ. ευρώ, ήτοι θα αυξηθούν 39% σε ετήσια βάση, με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται 61% στα 262 εκατ. και να είναι διπλάσια σε σύγκριση με αυτά του 2020. 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η μετοχή της Mytilineos αποτελεί έναν «ελκυστικό συνδυασμό αξίας και ανάπτυξης», με την εταιρεία να επιτυγχάνει, συνεχώς, τους στόχους που έχει θέσει για τα οικονομικά της μεγέθη. 

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τα μεγέθη της Mytilineos

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Έτοιμος προς απογείωση το 2022 ο τομέας ΑΠΕ της Mytilineos

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας, ενώ τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.