ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Ιστορικό ρεκόρ για τα κέρδη της Mytilineos το α' τρίμηνο αναμένει η Euroxx

Η χρηματιστηριακή προτρέπει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορά της μετοχής πριν την ανακοίνωση των μεγεθών τριμήνου, ενώ διατηρεί την τιμή - στόχο στα 23,80 ευρώ.

Προτροπή προς τους επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορά μετοχών της Mytilineos, πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του α’ τριμήνου, τα οποία θεωρεί ότι θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, απευθύνει η Euroxx σε έκθεσή της για την εταιρεία. 

Οι αναλυτές της ελληνικής χρηματιστηριακής δηλώνουν βέβαιοι ότι τα οικονομικά μεγέθη της Mytilineos θα ξεπεράσουν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό τις εκτιμήσεις της αγοράς. 

Εκτιμούν ότι θα είναι διπλάσια για το σύνολο του 2022, έστω και εάν υπάρχουν αρκετές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας, ενώ οι απόψεις τους ταυτίζονται με αυτές που καταγράφηκαν στο χθεσινό report της EDISON για τη Mytilineos, ενώ διατηρεί την τιμή - στόχο για τη μετοχή στα 23,8 ευρώ, δηλαδή με περιθώριο ανόδου άνω του 30% σε σύγκριση με τα 17,87 ευρώ στα οποία διαπραγματεύεται σημερα η μετοχή στο ΧΑ. 

Η Euroxx αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν στο α’ τρίμηνο στα 61,4 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 64% σε ετήσια βάση, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να εμφανίζουν άνοδο 52% στα 123 εκατ., ενώ ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 950 εκατ. ευρώ με ετήσια άνοδο 81%.  Για το σύνολο του 2022 αναμένει EBITDA στα 580 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 312 εκατ. ευρώ

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η σταθερά ανοδική πορεία της Mytilineos έρχεται σε μία περίοδο μεγάλων αναταράξεων και εμπεδώνει την «ανοσία» που έχει επιτύχει η εταιρεία τόσο κατά τη μακρά περίοδο της έξαρσης του κορονοϊού όσο και πιο πρόσφατα με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 
 
Με οδηγό τη συνεχή ενδυνάμωση μιας σειράς διαχρονικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που ενισχύουν την κερδοφορία της, καθώς η Mytilineos: 

  • Λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος θα ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, το καλοκαίρι, της νέας ακόμα πιο αποδοτικής μονάδας παραγωγής ενέργειας των 826MW.
  • Είναι μεταξύ των χαμηλότερου κόστους παραγωγών αλουμινίου στον κόσμο, μεταξύ άλλων και λόγω του σταθερού τιμολογίου ενέργειας 
  • Βλέπει την κερδοφορία της μεταλλουργίας να ενισχύεται σταθερά τα επόμενα χρόνια λόγω τόσο των ιδιαίτερα υψηλών τιμών αλουμινίου αλλά  και των premia που έχουν παγιωθεί σε επίπεδα ρεκόρ για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Αναπτύσσει ταχύτατα ένα μεγάλο portfolio έργων ΑΠΕ (κυρίως αιολικών), συνολικής ισχύος άνω των 7GW
  • Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων θεσμικών, που επικυρώνεται με την πορεία της μετοχής τον τελευταίο μήνα, και οι οποίοι προφανώς προσβλέπουν σε σημαντικό upside από τα σημερινά επίπεδα
     

Οι προβλέψεις της Euroxx για τη Mytilineos 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Έτοιμος προς απογείωση το 2022 ο τομέας ΑΠΕ της Mytilineos

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας, ενώ τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.