ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Πακέτα της Εθνικής με αξία πάνω από 23 εκατ. πέρασαν από το ταμπλό στο ΧΑ

Σχεδόν ο μισός τζίρος στη σημερινή συνεδρίαση έχει καλυφθεί από τρεις συναλλαγές πακέτων της Εθνικής, που ενδέχεται να συνδέονται με κινήσεις από fund, ενόψει της αναθεώρησης του δείκτη MSCI.

Στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας εντοπίζεται σχεδόν το 50% του σημερινού τζίρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς έχουν διακινηθεί τρία «πακέτα» η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 23 εκατ. ευρώ. Η μετοχή σημειώνει μικρή πτώση, κατά 0,60%.

Η έντονη κινητικότητα για την τράπεζα μπορεί, ενδεχομένως, να αποδοθεί και στις κινήσεις θεσμικών επενδυτών μετά και τις εκθέσεις των Societe Generale και Morgan Stanley ότι η ΕΤΕ θα είναι η νέα μετοχή που θα εισέλθει στους δείκτες MSCI Greece. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη Morgan Stanley ένταξη της Εθνικής Τράπεζας στον δείκτη θα μεταφραστεί με πιθανές εισροές κεφαλαίων που θα φθάσουν έως και τα 142 εκατ. δολάρια. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο ορισμένα funds να κινούνται πριν τις αναθεωρήσεις των δεικτών, αγοράζοντας μετοχές που εκτιμάται ότι θα ενταχθούν στους δείκτες, για να τις μεταβιβάσουν αργότερα με κέρδος σε παθητικά funds, τα οποία είναι υποχρεωμένα να διαμορφώνουν την επενδυτική τους πολιτική με βάση τη συμμετοχή των μετοχών στον MSCI.

Η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 28ης Φεβρουαρίου, δηλαδή την 1η Μαρτίου. Η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI ακολουθεί στις 12 Μάϊου με την ισχύ της να τίθεται την 1η Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στον... κατήφορο οι τραπεζικές μετοχές, πλησιάζουν σε διψήφιο ποσοστό πτώσης

Σε κακό διεθνές κλίμα, ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε σήμερα την καθοδική του πορεία, με τις σωρευτικές απώλειες από την αρχή του έτους να ξεπερνούν το 9%. Υποτονικό αγοραστικό ενδιαφέρον, κάμψη του Δείκτη κατά 0,86%.