ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εκτίναξε στα ύψη τους δείκτες της Wall η καθησυχαστική δήλωση Πάουελ

Αποκλείει αύξηση επιτοκίων κατά 0,75% ο επικεφαλής της Fed. Έπεσαν οι αποδόσεις των ομολόγων και ανέκαμψε η τεχνολογία με επικεφαλής την Apple. Άνοδος 2,9% για τον Nasdaq, 2,8% για τον S&P 500.

«Απογείωση» των δεικτών στη Wall Street με εισροές κεφαλαίων στον τομέα της τεχνολογίας προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, καθώς διέλυσε τους φόβους για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, κατά 0,75%, μετά τη σημερινή αύξηση κατά μισή μονάδα που αποφάσισε η αμερικανική κεντρική τράπεζα.

Ο S&P 500 εκτινάχθηκε 2,8% υψηλότερα, ο Dow Jones κέρδισε 2,6% και ο Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο, κατά 2,9%.

Η τεχνολογία κέρδισε έδαφος, με επικεφαλής την Apple, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, όταν ο Πάουελ δήλωσε ότι η Fed δεν εξετάζει σοβαρά μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τους προσεχείς μήνες.

Ο τομέας της τεχνολογίας δυσκολευόταν, νωρίτερα, να βρει κατεύθυνση, καθώς η Fed είχε ανακοινώσει την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και είχε αναφέρει ότι θα αρχίσει το πρόγραμμα μείωσης του ισολογισμού τον Ιούνιο.

Η AMD είχε αξιοσημείωτη άνοδο, περισσότερο από 8%, μετά την αναβάθμιση της ετήσιας καθοδήγησης της εταιρείας κατασκευής μικροτσίπ, ενώ πέτυχε για το πρώτο τρίμηνο κύκλο εργασιών και κέρδη που ανταποκρίνονταν στις προβλέψεις. Η Wedbush τόνισε ότι η αυξημένη καθοδήγηση έρχεται παρά το γεγονός ότι αναμένεται μείωση κατά 9% στον όγκο πωλήσεων υπολογιστών.

Στο μέτωπο των ανακοινώσεων κερδών, Lyft, Uber και Starbucks ήταν μεταξύ των εταιρειών που είχαν σημαντικές εξελίξεις, όπως σημειώνει το investing.com.

Η LYFT «βούτηξε» 29% χαμηλότερα, μετά τη μείωση των προβλέψεων για την επιβατική κίνηση του β' τριμήνου και την αναφορά μεικτών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Η πιο ήπια καθοδήγηση αποδόθηκε στο υψηλότερο κόστος, καθώς η Lyft δήλωσε ότι θα πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες για να προσελκύσει νέους οδηγούς.

Η Uber Technologies παρουσίασε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά έχασε περισσότερο από 4% μετά την επισήμανση απωλειών 5,9 δισ. δολ.από απώλειες σε επενδύσεις στις Grab, Aurora και Didi.

Η Starbucks σημείωσε άνοδο άνω του 10%, όταν η αλυσίδα καφέ ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, υποστηριζόμενα από τη δύναμη στις εγχώριες πωλήσεις στο δίκτυο καταστημάτων της.

Η ενέργεια στήριξε την ανάκαμψη της αγοράς, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν λόγω νέων φόβων για διαταραχές του εφοδιασμού, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε σχέδια για σταδιακή απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall_street_flag
ΑΓΟΡΕΣ

Έσπασε το μεγαλύτερο πτωτικό σερί στη Wall Street από το 1932

Η επιβράδυνση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά μείωσε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και έφερε άνοδο με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές και τον Nasdaq να κερδίζει 3,3%. Συνεχίζεται η πτώση του bitcoin.
metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

«Χτύπημα» της Fed στη Wall Street, επιθετικές δηλώσεις για τα επιτόκια

Η αποφασιστικότητα των αξιωματούχων της Fed για αύξηση των επιτοκίων και μείωση του ισολογισμού προκάλεσαν μεγάλη άνοδο της απόδοσης των 10ετών ομολόγων και πιέσεις στις μετοχές της τεχνολογίας.